Încă un american la U-BT Cluj

U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer. Este vorba despre Jordan Taylor, un fundaș american în vârstă de 32 de ani.

Acesta măsoară 1.85 m și este originar din Bloomington, statul Minnesota. La liceu, sportivul a jucat pentru Benilde-St. Margaret’s, primind distincția Minnesota Mr. Basketball. Cu alte cuvinte, Jordan a izbutit în liceu medii de 22.3 puncte și 7.1 pase decisive. Drept urmare, Taylor și-a continuat cariera la universitatea Wisconsin, iar în ultimul sezon s-a evidențiat cu statistici de 14.8 puncte, 4.1 recuperări și 3.8 pase decisive.

După ce a evoluat în NBA Summer-League la Atlanta Hawks, Taylor a ajuns în Europa și a bătut palma cu Virtus Roma. În sezonul 2012-2013 din Lega Basket, fundașul a înregistrat medii de 11.5 puncte, 3.7 pase decisive și 2.8 recuperări. Ulterior, după doi ani petrecuți în capitala Italiei, noul nostru baschetbalist s-a transferat la Hapoel Holon.

De-a lungul carierei, Jordan a mai jucat la nume importante de pe continent, precum Alba Berlin, Galatasaray Istanbul sau ASVEL Lyon. Americanul a bifat, alături de ASVEL, prezențe și în Euroligă, acolo unde s-a evidențiat cu statistici de 8.0 puncte, 3.8 pase decisive și 1.5 recuperări în stagiunea 2019-2020. Totodată, Taylor a totalizat 40 de meciuri în EuroCup.

În sezonul precedent, conducătorul de joc a activat în Japonia, la Alvark Tokyo. Ca palmares, americanul se mândrește cu un titlu în Germania, cucerit în 2016.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut