Încă o comună din județul Cluj intră în scenariul roșu

Comuna Mociu intră în scenariul roșu, după ce rata infectărilor cu coronavirus a depășit valoarea de 3 la mia de locuitori, ajungând la 4,36.

Măsurile restrictive vizează, în principal, reducerea capacității de utilizare a spațiliilor, cu păstrarea distanței regulamentare și purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice. Astfel, din măsurile luate amintim că începând de mâine 31 ianuarie, în această localitate, activitățile permise, inclusiv în restaurante, se vor desfășura la 30% din capacitate, iar magazinele vor fi deschise până la ora 22.

De asemenea, în spațiile închise sau deschise competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor tot până la 30% din capacitatea maximă, cu asigurarea distanței de minim doi metri și purtarea măștii de protecție. La fel și în cazul sălilor de spectacole.

Concertele în aer liber se vor putea desfășura cu maxim 500 de spectatori, în timp ce la mitinguri vor putea participa cel mult 100 de persoane. Totodată, cursurile, conferințele și woekshopurile pot fi organizate doar cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în interior sau exterior, dar nu cu mai mult de 100 de persoane. Pelerinajele religioase vor putea avea loc atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut