Încă două zile de Agraria

Ediția din acest an târgului Agraria, prima în format ”live” după perioada de întrerupere provocată de restricțiile sanitare impuse de pandeime, se bucură de o paricipare numeroasă, atât din partea fermierilor, cât și a publicului.

Agraria este un lucru foarte bun. Altfel nici nu s-ar mai auzi de noi. Mai poți să-ți spui un punct de vedere, mai poți să iei contact cu autoritățile, că dacă te duci la minister nu te bagă nimeni în seamă. Noi ne-am prezentat cu animale aici, suntem prezenți cu cinci boxe, cu vreo 20 de oi. Am avut vizitatori tot timpul.”, a afirmat, pentru Făclia Cluj, Dan Nechifor, președintele Asociației Fermierilor din Transilvania.

Și Asociația Produs de Cluj, este prezentă la manifestare cu 40 de expozanți, care oferă produse alimentare și de artizanat realizate în microfermele și atelierele proprii, dintre care nu lipssesc preparatele alimentare din carne, lapte sau conservele de fructe și legume, mierea de albine, uleiurile presate la rece, siropurile sau sucurile naturale, preparatele la grătar, dulciuri de casă, turtă dulce, ciocolată și prăjituri, dar și vinuri și țuică din Ardeal. De asemenea, membrii Asociației oferă jucării din lemn, costume populare tradiționale, ii, cămăși, poale, catrințe, chimire și brâuri, podoabe lucrate de mână, curele, cojoace, bunde, căciuli și blănuri.

Manifestarea este concepută atât ca un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii, cât și ca o platformă de comunicare unde participanții încheie contracte noi, își consolidează relațiile cu clienții și discută despre tendințele și inovațiile apărute în agricultură, industria alimentară și zootehnie.

Târgul este organizat pe mai multe secțiuni – Agricultură (cu subsecțiunile Mașini și utilaje agricole, Producție vegetală, Nutriția plantelor, Protecția plantelor, Agricultură și mediu, Energii regenerabile), Zootehnie, Industrie Alimentară, Horticultură, Management și Consultanță, Electronică și mecanică, Prestări servicii în agricultură – și propune o arie largă de informații de ultimă oră, care vor fi competate de evenimente punctuale, cum ar fi demonstrații cu mașini agricole, o paradă a tractoarelor, expoziția horticolă, show-ul zootehnic sau prezentarea ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ de profil, dar și a ofertei angajatorilor prezenți la târg.

Dincolo de manifestările și prezentările de specialitate, târgul este interesant și atractiv pentru publicul larg, iar organizatorul, DLG Intermarketing, a făcut eforturi pentru a face cât mai atractiv și accesibil evenimentul din Parcul Industrial Tetarom III. Astfel, minorii sub 7 ani au acces gratuit în cadrul expoziţiei, iar minorii între 7 – 18 ani pot intra tot gratuit dacă prezintă carnetul de elev, evident dacă sunt însoțiți de părinte sau tutore. Târgul poate fi vizitat până duminică, 8 mai.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut