Încă 12.870 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech distribuite pentru Cluj

Alte 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit marți în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Din acestea, 12.870 doze au fost distribuite Centrului Regional Cluj.

Potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care țara noastră primește cota corespunzătoare din tranșele de vaccin livrate la nivelul Uniunii Europene. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă” – informează CNCAV.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie – precizează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut