Încă 1.664 de laptopuri pentru elevii din 38 de licee clujene

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a distribuit încă 1.664 de laptopuri (în valoare totală de 693.016,4 euro+TVA) pentru elevii din 38 de licee, prin intermediul proiectului cu finanțare externă ROSE

Potrivit declarației inspectorului școlar general Marinela Marc, „aceste echipamente achiziționate prin proiectul ROSE pentru elevii din licee completează seriile de achiziții similare realizate prin alte proiecte cu finanțare europeană, de către minister sau inspectoratul școlar, în vederea creșterii capacității instituționale a acestora de a utiliza conținuturi, aplicații şi echipamente digitale, destinate îmbunătățirii condițiilor de predare-învățare prin intermediul tehnologiei”.

„În aceste zile, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a mai depus un proiect de finanțare POC, E-incluziune pentru acces la e-educație, în valoare de 5.098.754.99 lei, beneficiare fiind 12 unități de învățământ cu personalitate juridică. Dacă proiectul va fi aprobat, se va finaliza procesul de dotare cu echipamente digitale pentru elevi la nivelul județului Cluj”, a mai declarat Marinela Marc.

Unitățile de învățământ vor repartiza elevilor laptopurile la începutul semestrului al II-lea, în baza unui contract de comodat, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Educației nr. 3166/2021 privind criteriile de repartizare a laptopurilor achiziționate prin proiectul privind învățământul secundar- ROSE.

Proiectul privind Învățământul Secundar/ Romania Secondary Education Project (ROSE), finanțat în baza acordului cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului școlar în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului național de bacalaureat, la nivelul unităților de învățământ beneficiare.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut