Inaugurarea noului bloc operator al Spitalului Municipal Gherla

Joi dimineaţa, într-un cadrul festiv a fost inaugurat noul bloc operator din cadrul Secţiei chirurgie a Spitalului Municipal Gherla. La eveniment au participat reprezentanţii Primăriei, consilierii locali, şefii instituţiilor din localitate şi cadrele medicale ale unităţii. Nu au lipsit nici reprezentanţii cultelor religioase.

Cu această ocazie, managerul spitalului, Mihaela Şomlea, a prezentat realizările din ultimii ani, printre care şi modernizarea blocului operator, o investiţe de 170.000 lei. Din această sumă, 10 la sută a fost asigurată de Primărie, iar restul a fost acoperit de Ministerul Sănătăţii.

După scurta alocuţiune a managerului spitalului a luat cuvântul primarul Ioan Neselean, care a scos în evidenţă importanţa acestei investiţii în ridicarea calităţii actului medical în unitatea spitalicească din Gherla, unde în ultimii 4 ani s-au mai executat şi alte lucrări de reabilitare a clădirii de pe strada Horea. Protopopul Protopopiatului Ortodox Gherla, Paul Iulian Isip, în cuvântul domniei sale a subliniat că „sănătatea trupului şi a sufletului merg împreună”. Un sobor de preoţi a binecuvântat noua investiţie, după care cei prezenţi au vizitat blocul operator. Tot spaţiul a fost dotat cu mobilier nou şi cu încălzire centrală. Aşa cum remarca managerul Mihaela Şomlea, aceste realizări sunt rodul muncii în comun, fiecare cadru medical contribuind la lucrările de modernizare. O etapă importantă în procesul de îmbunătăţire a serviciilor medicale din cadrul celor 4 secţii de specialitate, rodul preocupării permanente a conducerii spitalului pe linia alinierii la standardele moderne.

În ultima perioadă, în cadrul secţiilor chirurgie şi ginecologie-obstetrică ale Spitalului Municipal au mai fost efectuate şi alte lucrări de modernizare, asigurândi-se condiţii optime tuturor bolnavilor internaţi. Totodată, toate secţiile de specialitate dispun de medici cu bună pregătire.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie