Inaugurarea festivă a Policlinicii din Gherla

În sfârșit, după câteva luni de pauză datorată lucrărilor de reabilitare, a fost dată în folosință clădirea Policlinicii Gherla.

De la mijlocul lunii august, la Policlinica din Gherla, altfel spus „Ambulatoriul Integrat al Spitalului Municipal”, funcționează patru noi cabinete medicale, specializate în cardiologie, pneumologie, oftalmologie, recuperare. În luna martie a acestui an au început lucrările de renovare și modernizare a clădirii, care în mare parte au și fost finalizate. Au fost efectuate lucrări de reparații, lucrări de instalații termice și sanitare, instalații electrice. De asemenea, a fost montat un sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. Cabinetele au fost dotate cu mobilier și aparatură nouă, iar pentru persoanele cu handicap a fost înființată o toaletă dotată în acest scop.

Zilele trecute, într-un cadru festiv a avut loc slujba de sfințire a Policlinicii. Părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru a oficiat o slujbă de binecuvântare, iar alături i-au fost protopopul Iulian Paul Isip și un sobor de preoți. „Nu cei sănătoși au nevoie de doctori, ci cei bolnavi”, a amintit părintele exarh, care i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă convingerea că, și prin actul medical, Dumnezeu este Cel care vindecă.

Primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan, a subliniat că rugăciunile se vor îndrepta în continuare pentru finalizarea investiției. Primarul și-a exprimat speranța ca alte lucrări de amploare la unitatea medicală să fie realizate prin accesarea de fonduri europene.

Au mai fost prezenți la eveniment oficiali locali, consilieri, oaspeți și invitați. Managerul Spitalului Municipal Gherla, Loredana Pop, a adus mulțumiri tuturor celor implicați în modernizarea policlinicii, fiind vorba de o investiție deosebit de importantă în sistemul medical din localitate.

În cadrul festivității de inaugurare a Policlinicii din Gherla au fost prezentate celor prezenți cadrele medicale ale unității, majoritatea fiind de loc din orașul de pe Someș, mare avantaj pentru oamenii suferinzi din municipiu și din comunele vecine.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut