„În viziunea PSD, este necesară o reducere a poverii fiscale pe salariile mici”

Sesiunea parlamentară se încheie în curând, însă din păcate, cu multe restanțe. Mai multe proiecte și inițiative asupra cărora cei care ne conduc ar fi trebuit să se aplece cu prioritate pentru a diminua efectele multiplelor crize pe care le traversăm, rămân astfel, în urmă. Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, atrage atenția asupra mai multor preocupări, respectiv măsuri care ar trebui să se regăsească pe masa de lucru a parlamentarilor.

Potrivit lui Alexandru Cordoș, acum șase luni, Partidul Social Democrat a decis să intre la guvernare pentru a asigura estomparea impactului, pe cât posibil, a deciziilor deficitare luate de către guvernările anterioare. „Promovarea măsurilor sociale și economice vizate în planul de guvernare al PSD a urmărit normalizare și minimizarea impactul multiplelor crize pe care România le traversează.

Cu siguranță că este mult mai greu să resimțim impactul pozitiv, atunci când acesta vine pentru a minimiza o catastrofă. Este dificil să vorbim despre o continuitate, acum, pentru a face o comparație și a realiza un bilanț, însă, ceea ce este cu adevărat important este continuarea promovării măsurilor sustenabile și ajustate pe nevoile cetățenilor pentru a asigura stabilitatea socială și economică.

Nevoile societății se schimbă constant, atât la nivelul țării noastre cât pe întreg mapamondul. Este necesar să le ajustăm în așa măsură încât să putem realiza un echilibru. În acest moment trebuie să ne concentrăm, pe bunăstarea cetățenilor, aplicând astfel măsurile și legile cu adevărat necesare care vor echilibra societatea românească.

Se lucrează activ la un nou plan de măsuri menit să protejeze cetățenii, să asigure independența financiară, creșterea capacității de producție, dezvoltarea regională, dezvoltarea infrastructurii pentru a putea resimți cu adevărat impactul dezvoltării economice”, a declarat liderul PSD Cluj.

Alexandru Cordoș mai spune că pentru PSD a fost și rămâne un obiectiv cheie dezvoltarea comunităților locale care se poate realiza prin PNRR și programul național Anghel Saligny, iar refacerea echității sociale este un alt obiectiv major.

„În viziunea PSD este necesară o reducere a poverii fiscale pe salariile mici, prin acordarea deducerilor fiscale, simultan cu o creștere a impozitării capitalului, fără ca acest lucru să afecteze dezvoltarea ulterioară a unei afaceri. Trebuie găsit un echilibru corect între muncă și capital.

Avem nevoie de stabilitate economică, tocmai de aceea este necesar să ne asigurăm independența energetică cât mai curând, iar legea offshore reprezintă un bun punct de plecare.

Pentru a asigura  bunăstarea și stabilitatea tării, consider că toate aceste aspecte și preocupări trebuie să se regăsească pe masa de lucru a Parlamentului României”, a mai afirmat liderul social democraților clujeni.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut