În sfârșit, se repară drumul în localitatea Băița

Toamna frumoasă permite edililor gherleni să continue modernizarea străzilor și a drumurilor și în această perioadă a anului. Dacă în trecut aceste lucrări au fost sistate odată cu sosirea anotimpului friguros, acuma investițiile de acest gen se află în plină derulare.

După ce au asfaltat mai multe străzi în zona centrală, gospodarii orașului de pe Someș s-au apucat de reparația drumurilor din satele (de fapt cartiere) aparținătoare municipiului. Primul pas a fost făcut zilele trecute în localitatea Băița, aflată la doar câțiva pași de oraș. Acolo, de  mulți ani se plâng locuitorii de pe strada principală de carosabilul plin de gropi. De criticat au criticat, administrația locală tot a tergiversat rezolvarea cererilor, la care s-a adăugat și nemulțumirea cu privire la intrarea cu mașinile în gospodăriile lor din cauza înălțării drumului, lucrări efectuate mai demult. Efectiv, oamenii nu au avut acces liber cu autoturisme în curțile lor! De astă dată drumarii care toarnă asfaltul au în vedere și aceste doleanțe ale cetățenilor, care aproape la fiecare ședință de consiliu local și la întâlnirile cu primarul ridică aceste probleme. Iată, se pot rezolva aceste probleme, care ani întregi au dat multe bătăi de cap cetățenilor care locuiesc pe strada principală a satului. Ce sat, acolo sunt adevărate vile, unele mai frumoase decât în centrul Gherlii! După reabilitarea drumului și căile de acces se aliniază la modelul urban, așa cum locuitorii din Băița se bucură și de alte facilități de gospodărie comunală.

Recent, și în celelalte două sate componente ale municipiului Gherla – Hășdate și Silivaș – au fost realizate investiții în domeniul introducerii apei potabile din sursa Gilău, iar în perspectivă vor fi efectuate și reparații de drumuri și străzi.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut