În şcolile gherlene manualele au ajuns pe băncile elevilor

Faţă de alţi ani, situaţia difuzării manualelor în unităţile de învăţământ din municipiul Gherla este mult mai bună. Majoritatea titlurilor au ajuns la timp şi la Gherla, în ciuda faptului că în această toamnă clopoţelul sună mai devreme.

Am luat legătura cu doi directori de şcoală din localitate, care ne-au declarat că nu sunt probleme deosebite în privinţa sosirii manualelor, doar unele titluri ale claselor a VI şi a VII-a lipsesc, dar ele abia au trecut de faza licitaţiilor. Însă, conducătorii instituţiilor de învăţământ sunt optimişti şi aşteaptă cu răbdare primirea cărţilor.

Directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Gherla, prof. Liliana Pop, ne spunea la mijlocul săptămânii trecute că după finalizarea modernizării grupurilor sociale, toată atenţia cadrelor didactrice s-a îndreptat către repartizarea manualelor şcolare pe clase. Manualele au fost  aranjate pe bănci, urmând ca astăzi, 9 septembrie, elevii claselor  I-VIII să intre în  posesia lor. Toţi cei peste 640 de elevi, încă din prima zi de şcoală vor dipune de manualele şcolare primite prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Preocupări similare am constatat şi la Liceul Teoretic „Ana  Ipătescu”,  unde învaţă 1.179 elevi, din care 540 în ciclul primar. Nu este uşor să conduci și să „gospodărești” o unitate aşa de mare, dar directorul Radu Ielcean este optimist. În afara faptului că stau în chirie (clădirea este revendicată de Biserica Greco-Catolică), totul a fost  pregătit minuţios pentru începerea noului an de  învăţământ. Manualele  şcolare au sosit la timp, diriginţii au şi preluat titlurile trimise de Inspectoratul Şcolar  Judeţean Cluj.  Cele care mai  lipsesc, vor sosi pe parcurs. Nici un elev nu va rămâne fără manual şcolar.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie