În Noaptea Europeană a Muzeelor, la Ciucea: Reîntoarcerea la tradiții

În Noaptea Europeană a Muzeelor, cei care vor trece pragul Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea se vor putea bucura și de un spectacol extraordinar de muzică tradițională, intitulat „Reîntoarcerea la tradiții” – anunță Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj.

Evenimentul, organizat în colaborare cu muzeul din Ciucea, va cuprinde hori și jocuri din comunitățile tradiționale, dar și muzică instrumentală, prezentate de invitatul special Grigore Leșe, alături de Orchestra „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.  Vor mai evolua: interpreta Mariana Morcan, jucăușul Ioan Moldovan din Berchieșu, membrii grupului „Jijicanii” și grupul instrumental „Lia Pop” din Frata. Evenimentul va marca și finalul expoziției „Iconari clujeni în expoziție la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, organizată de CJCPCT Cluj în perioada 12 mai – 12 iunie, în sălile Casei Albe din incinta complexului muzeal.

Spectacolul extraordinar „Reîntoarcerea la tradiții” va avea loc sâmbătă, 12 iunie, de la ora 17:00. Participarea este liberă, cu respectarea regulilor sanitare și de distanțare fizică, prevăzute de normele în vigoare.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut