În comuna Iclod se extinde reţeaua de canalizare

O comisie formată din specialiştii Companiei de Apă „Someş” SA, constructorul reţelei şi staţiei de epurare Fundătura și edilii comunei Iclod s-au întâlnit, zilele trecute, la sediul Primăriei Iclod pentru recepția reţelei de canalizare și a staţiilor de pompare, în vederea punerii în funcţiune şi utilizarării, de către locuitorii satului Fundătura.

Aşa cum s-a stabilit cu ocazia întâlnirii, până la data de 15 martie 2020 se va definitiva documentaţia referitoare la punerea  în funcţiune a conductei ce traversează satul de pe şoseaua naţională Cluj-Napoca – Dej, cu ramificări spre drumul judeţean Fundătura – Igriţia. În zilele următoare se vor executa probele de funcţionare a staţiei de epurare şi a pompelor, în vederea punerii în funcţiune a reţelei. Deja a început procesul de racordare a gospodăriilor la reţea.

Extinderea reţelei de canalizare în comuna Iclod este o investiţie importantă a administraţiei locale, după introducerea gazului metan şi a apei potabile din sursa Gilău. Cetăţenii localităţilor Iclod şi Livada beneficiază de câţiva ani de canalizare, urmează ca şi la Fundătura această investiţie să fie finalizată în curând.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie