În Cluj-Napoca, recenzarea continuă până la sfârșitul lunii iulie

Institutul Național de Statistică a decis prelungirea perioadei de recenzare până în 31 iulie în localitățile unde recesământul nu a fost încheiat, situație în care se află Cluj-Napoca și alte câteva localități din județ.

”Recensământul se prelungește numai în localitățile în care rata de recenzare este mică. Ieri (miercuri – n.r.), în vreo 50 de UAT-uri (Unități Teritorial Administrative – n.r.) din județ lucrurile erau finalizate sau spre finalizare. În Cluj-Napoca, recenzarea era undeva pe la 72% din populația estimată. În Turda era cam 95%, în Câmpia Turzii undeva la 90%, în Gherla tot cam 85%, Huedinul cam 80%. Dar noi ne raportăm la populația estimată și nu putem ști dacă toții oamenii se mai află în localități. Situații mai dificile sunt în Aghireș, unde rata este de cam 75%, Beliș la 80%, Cojocna tot cu 80%, Gârbău 70% și Florești cu 80%.”, spune Mariana Negrilă, directorul Direcției Județerne de Statistică Cluj.

De remarcat că în Cluj sunt puține situații în care se refuză recenzarea. ”Se merge cu Poliția Locală acasă doar acolo unde oamenii refuză recenzarea, și conform procedurii stabilite trebuie să meargă recenzorul, recenzorul șef și un polițist, și dacă persoana respectivă își menține refu zul este amendată. Așa e legea. Amenda este între 1.000 și 3.000 lei. Dar nu sunt multe cazuri. În Cluj-Napoca dacă sunt raportate vreo 20 de asemenea situații.”, afirmă Mariana Negrilă.

La fel ca și în alte localități din România, și în mai multe localități din județ continuă să funcționeze punctele fixe de recenzare. În Cluj-Napoca există următoarele puncte fixe de recenzare: * Club pensionari Cinema Mărăști (Str. Aurel Vlaicu nr. 3A, orar: 8-18) * Club pensionari Cinema Dacia Mănăștur (Str. Bucegi nr. 11, orar: 8.-18) * Club pensionari Zorilor (str. L. Pasteur nr. 77 ap. 51, orar. 8-18) * Club Pensionari Horea (Str. Horea nr.108, orar: 8-16) * Direcția de evidență a persoanelor, Primăria Cluj-Napoca (Str. Moților nr. 5, orar: 8-18) * Iulius Mall (Str. Alexandru Vaida Voevod 53B, orar: 12-22) * Auchan Iris (B-dul. Muncii 1-15, orar: 10-20) * Direcția Județeană de Statistică Cluj (str. Brassai Samuel nr.13, orar: 8-18).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut