Îmbunătățirea serviciilor medicale în municipiul Gherla

Încet-încet, actul medical intră pe un făgaș bun în municipiul Gherla.  Edilii orașului acordă o atenție deosebită și creării unor condiții bune în care funcționează unitățile sanitare.

La începutul anului au demarat lucrările de modernizare a clădirii Policlinicii, fiind montate geamuri termopan și reabilitate toate cabinetele medicale din incintă. Este o investiție importantă, clădirea respectivă de pe strada 1 Decembrie 1918 nefiind reînnoită de peste 30 de ani. Populația orașului  va beneficia de condiții  mult mai bune de asistență  medicală.

În ultima perioadă, prin grija Primăriei și a conducerii Spitalului Municipal au fost  acoperite unele posturi vacante de medici. Spre satisfacția locuitorilor urbei, la secția Chirurgie a Spitalului au sosit doi medici specialiști,  unitatea dispunând și de un medic cardiolog. Astfel, oamenii suferinzi din localitate scapă de drumurile obositoare  efectuate la Cluj-Napoca, fiind consultați și tratați aproape de casă.

După mulți ani, municipiul  Gherla are și un nou medic oftalmolog. În cadrul Centrului „Gama Optica” din Piața Autogării, în fiecare a doua săptămână, în ziua de miercuri, un medic oftalmolog din Cluj-Napoca oferă consultații și tratamente solicitanților.

În acest an și pe secțiile Spitalului Municipal au fost realizate lucrări de modernizare, iar  la secția Pediatrie din  centrul orașului a fost montată o nouă centrală termică. Nu au fost uitați nici bolnavii cu Covid-19, pentru ei fiind asigurate condiții bune de tratament într-o aripă a Secției Interne. La poarta unității mai funcționează un punct de triaj, fiind respectate în continuare restricțiile impuse de pandemie.

SZ.Cs. 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut