Îmbunătățirea activității de salubritate în comuna Iclod

De obicei vara, ridicarea gunoiului și a resturilor menajere provoacă multe nemulțumiri în rândul populației. Indiferent că este vorba de oraș sau mediul rural, transportul gunoiului constituie o problemă. Nu și în comuna Iclod, unde în aceste zile călduroase, edilii au reușit să rezolve acest aspect, și nu oricum, ci cu aportul locuitorilor celor 5 sate componente.

Zilele trecute, la intrarea în Primărie am văzut un anunț de interes general prin care cetățenii comunei sunt atenționați cu privire la ultimele hotărâri ale administrației locale referitoare la activitatea de salubritate. Având în vedere modificările survenite în procesul de colectare a deșeurilor pe raza comunei, edilii fac apel la populație să respecte cu strictețe depunerea deșeurilor reciclabile gen plastic și carton la platformele de selectare de pe raza comunei. Acum câțiva ani, prin grija Primăriei, în mai multe puncte aglomerate din localitățile comunei au fost amenajate containere de diferite culori în vederea colectării deșeurilor. Cei care conduc destinele comunei de pe Valea Someșului Mic anunță familiile iclozene că societatea de salubritate refuză să ridice reciclabilele dacă acestea conțin și alte deșeuri decât plastic și hârtie. De fapt, este o avertizare pentru cei care nu respectă aceste hotărâri, primarul Emil Pârțoc mizând pe înțelegerea și maturitatea oamenilor.

De o perioadă de timp, pe raza comunei Iclod gunoiul este ridicat de o mașină modernă, bine dotată, a firmei de salubritate cu care Primăria are contract.

În cele 5 sate componente ale comunei Iclod, recent au fost curățate și șanțurile de pe marginea drumurilor, populația renunțând să mai depoziteze gunoiul în aceste locuri. Menținerea curățeniei pe domeniul public constituie o preocupare constantă a Primăriei din Iclod, cetățenii manifestând înțelegere și receptivitate față de deciziile luate de administrația locală.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut