„Îmblânzirea scorpiei”, premiera la Teatrul Național Cluj

* miercuri, 8 martie*19:00*

O nouă premieră este anunțată pe scena Naționalului clujean, „Îmblânzirea scorpiei” după William Shakespeare. Regia și textul sunt semnate Leta Popescu, după o adaptare de Maria Manolescu.

Distribuția: Ruxandra – regizoarea spectacolului: Diana Buluga; Ana – autoarea rescrierii: Sânziana Tarța; Sergiu – un spectator: Adrian Cucu; Virginia – o spectatoare: Irina Wintze; Geta – plasatoarea teatrului: Patricia Brad; Vică – regizor tehnic: Silvius Iorga; Miha – sufleor: Irina Barbir; Andrei – actorul-vedetă ca îl joacă pe BAPTISTA: Radu Lărgeanu; Mihai – actorul care îl joacă pe PETRUCCIO: Cosmin Stănilă; Irina – actrița care o joacă pe CATERINA: Cecilia Lucanu-Donat; Dragoș – actorul care îl joacă pe HORTENSIO: Radu Dogaru; Alina – actrița care o joacă pe BIANCA: Alexandra Tarce; Iulia – actrița care o joacă pe CRISTINA: Diana Ioana Licu.    

Traducerea Violeta Popa, scenografia Bogdan Spătaru, muzica Radu Dogaru, coregrafia Andrea Gavriliu, colaje video Irina Caraulă, lumini Jenel Moldovan

„Am profitat de rama pe care o dă Shakespeare în varianta originală, aceea de teatru în teatru. Prologul pe care ni-l dă autorul ne spune că povestea cu Caterina și Petruccio se joacă în fața unui spectator nedus la teatru care reacționează «neîmblânzit» la ceea ce vede. Rama aceasta a făcut ca spectacolul să fie creat pe mai multe straturi și, sper eu, să aducă ceva în plus față de o lectură obișnuită a piesei”, mărturisește Leta Popescu.

Pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în anul 1969, cu titlul Femeia îndărătnică, în regia lui Victor Ion Popa. Două decenii mai târziu, în 1986, Mihai Măniuțiu revenea, păstrând titlul shakespearian, Îmblânzirea scorpiei.

Iulia GHIDIU

Foto Nicu Cherciu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut