Ilka Fuzesy reprezintă Cluj-Napoca la Jocurile Olimpice de Tineret

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a anunţat, marţi, că obiectivul delegaţiei ţării noastre la ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lausanne, care se desfășoară în perioada 9-22 ianuarie, este câştigarea unei medalii. România participă la acest eveniment cu o delegație formată din 35 de sportivi, între care Ilka Fuzesy legitimată la CS Universitatea Cluj, care va concur în proba de patina viteză.

 

„Această competiţie este practic în mijlocul carierei fiecărui participant la Jocurile Olimpice de Tineret. Sigur că visul cel mare, pasul cel mare, trebuie să fie Jocurile Olimpice de iarnă de seniori din 2022 şi 2026. Până atunci sportivii noştri au acum şansa să concureze de la egal la egal cu adversarii de vârsta lor. Noi, ca obiectiv, ne dorim o medalie la Lausanne. Până acum, în palmaresul României la Jocurile Olimpice de Tineret sunt două medalii, un aur şi un bronz. Sunt două şanse destul de bune la medalii. În primul rând la bob, unde ne dorim să se urce pe podium, şi la sanie. Sigur, mai există şanse şi la schi alpinism, şi la hochei, concurs unde prin tragere la sorţi se alcătuiesc echipe internaţionale şi unde avem sportivi valoroşi. Deci sunt discipline, însă trebuie să ţinem cont de emoţiile de concurs, pentru că sunt sportivi încă foarte tineri”, a adăugat Covaliu. Oficialul CSOR speră că România va putea câştiga o medalie la Jocurile Olimpice de iarnă rezervate seniorilor în 2022. „Prin Strămăturaru, la sanie, am fost foarte aproape de o medalie la Pyeong Chang în 2018. Dar eu sper şi cred că vom face tot ceea ce ţine de noi pentru ca în 2022 să reuşim o medalie la Jocurile de iarnă, care să vină după cea câştigată de România la bob 2 persoane la Grenoble 1968”, a precizat preşedintele. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat oficial, luni, în cadrul unui eveniment organizat la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani, echipa care va reprezenta România la ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret care va avea loc la Lausanne (Elveţia). Delegaţia României, care pleacă în cursul acestei zile în Elveţia, este alcătuită din 35 de sportivi, aceştia urmând să participe la întrecerile de biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboarding, 10 dintre cele 16 discipline sportive la care se concurează.

 

 

Componenţa Echipei României
Biatlon – 6 sportivi (3 fete şi 3 băieţi): Andrea Csutak, Blanka Borbely, Zsulett Demian, Marian Gabriel Folea, Zalan Kovacs, Nicolae Dan Gîrbacea.
Bob – 4 sportivi (2 fete şi 1 băiat): Georgeta Popescu, Maria Antonia Sârbu, Andrei Robert Nica.
Hochei pe gheaţă – 3 sportivi (2 fete şi 1 băiat): Emilia Munteanu, Sonia Iris David, Csongor Antal.
Patinaj viteză – 2 sportive: Ramona Elena Ionel, Ilka Fuzesy.
Sanie – 6 sportivi (3 fete şi 3 băieţi): Ioana Corina Buzăţoiu, Darius Lucian Şerban, Daria Andreea Căciulan, Petra Maria Tolomey, Constantin Sebastian Motzca, Mircea Răzvan Nicolae Turea.
Sărituri cu schiurile – 4 sportivi (2 fete şi 2 băieţi): Maria Daria Chindriş, Robert Ştefan Săndulescu, Florin Feroiu, Delia Anamaria Folea.
Schi alpin – 2 sportivi (1 fată şi 1 băiat): Diana Andreea Renţea, Andrei Tudor Stănescu.
Schi alpinism – 4 sportivi (2 fete şi 2 băieţi): Gheorghe Petruţ Jinga, Constantin Surdu, Anca Alexandra Olaru, Larisa Daniela Coşofreţ.
Schi fond – 3 sportivi (1 fată şi 2 băieţi): Liviu Darius Hanganuţ, Liviu Constantin Păvălean, Dorina Georgiana Puşcariu, Adelina Rîmbeu.
Snowboard – 1 sportiv: Silviu Popa.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie