IGSU: Peste 8.000 de situații de urgență gestionate de pompieri, în minivacanța de Paște

Peste 8.000 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii salvatori în minivacanța sărbătorilor pascale. Majoritatea misiunilor care au presupus intervenția echipajelor operative au fost destinate acordării asistenței medicale de urgență.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în perioada 26 aprilie – 1 mai, peste 5.100 de pompieri, cu aproape 3.000 de mijloace tehnice au intervenit, zilnic, pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat prin intermediul a peste 700 de echipaje SMURD, dintre care 280 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuți), 44 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 15 motociclete de prim ajutor și 325 autospeciale pentru descarcerare și alte urgențe.

„În cele șase zile, la nivel național, salvatorii au acționat la 396 misiuni de stingere a incendiilor, 6.562 cazuri SMURD (6.527 – acordarea primului ajutor medical și 35 -descarcerare), precum și alte câteva sute de misiuni pentru protecția comunităților. De asemenea, în această perioadă, 6.547 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele SMURD, iar alte 118 au fost salvate din medii ostile vieții” – informează IGSU.

Aceeași sursă menționează că, în această minivacanţă, inspectorii de prevenire au executat 224 de controale pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. Cu precădere, acţiunile au vizat lăcașurile de cult și spaţiile destinate cazării persoanelor.

M. T.

Articole din aceeasi categorie