IGSU: Misiunile pompierilor militari români în Grecia, în continuă desfășurare

Pe parcursul zilei de duminică, pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite. Locurile vizate se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenție, cu rute greu accesibile.

„Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure și-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români și eleni au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare. De asemenea, de un sprijin real s-a dovedit a fi drona pompierilor militari români, care a survolat zona și a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile” – informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, adăugând că misiunile pompierilor români s-au încheiat noaptea, târziu, când aceștia au revenit la bază.

Luni, în urma ultimelor informații transmise de ofițerul de legătură elen, în zona Attica incendiul nu se mai manifestă cu flacără deschisă, misiunile alocate modulului român pentru această zi fiind în principal de supraveghere, monitorizare și lichidare a eventualelor focare izolate – precizează aceeași sursă.

„La solicitarea ofițerului de legătură elen, forțele și mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes și zona Vilia. Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă), vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile. De asemenea, în zona Vilia va fi prezent și asistentul medical din cadrul modulului, totalizând 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenție” – mai precizează IGSU.

Coordonarea misiunii în teren se realizează prin ofițerul de legătură elen desemnat pentru modulul român.

Reamintim că, între cei 142 de pompieri trimiși, vineri, de România în Grecia, 15 sunt de la ISU Cluj.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut