IGSU: 37 de localități din 17 județe, afectate de vremea rea

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 37 localități din 17 județe. Clujul a fost ferit de data asta sau, cel puțin, pompierii clujeni nu au fost solicitați să intervină duminică seara ori în noaptea de duminică spre luni. Au fost afectate însă județele învecinate – Bihor, Bistrița Năsăud, Alba și Mureș.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de urgență, în cursul zilei de duminică și pe timpul nopții pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 12 locuințe, 60 de curți și 46 de beciuri/ subsoluri. Totodată, din cauza vântului puternic, 5 acoperișuri s-au desprins, iar 6 copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. În urma acestor evenimente au fost avariate 3 autoturisme.

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente și de vântul puternic au fost Caraș-Severin, Hunedoara și Vâlcea, unde pompierii au intervenit la nivelul a 16 localități.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, IGSU recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemeni, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățenii sunt sfătuiți să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

M. T.

Articole din aceeasi categorie