IGPR: Peste 3.000 de urmăriți, depistați de polițiști

În urma activităților de căutare ale polițiștilor, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigații Criminale, în primele luni din 2019 au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel național.

Potrivit IGPR, dintre persoanele urmărite, 2.453 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 368 aveau mandate de arestare preventivă, iar 327 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare. Alte 149 de persoane erau urmărite în temeiul unor sentințe de internare în unități medicale de specialitate, 13 erau evadate, iar 12 persoane erau urmărite prin Biroul Național Interpol.

De asemeni, în perioada ianuarie – noiembrie 2019, polițiștii de investigații criminale au înregistrat 8.841 de cazuri de dispariții de persoane, din care 5.388 cu vârsta sub 18 ani. În această perioadă, polițiștii au soluționat 8.998 de cazuri de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 5.562 de minori.

„Aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute, întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariție, existând situații când un copil a plecat de la domiciliu sau din centrul de ocrotire în mod repetat” – precizează sursa citată.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie