IGI: Noi măsuri adoptate pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus

Inspectoratul General pentru Imigrări a anunțat, vineri, adoptarea de noi măsuri de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19, referitoare la interacțiunea cetățenilor cu instituția

Astfel, pe linia activităților de ghișeu, se suspendă primirea cererilor de acordare a dreptului de ședere pe termen lung, iar pentru celelalte activități, accesul în incinta sediilor structurilor este permis doar titularilor sau, după caz, persoanelor mandatate, în baza actului de identitate sau a documentului de trecere a frontierei, prezentat în original.

„Cererile adresate pe portaligi.mai.gov.ro vor fi preluate cu preponderență, iar în cazul celor neprogramate, acestea vor fi primite doar pentru situații temeinic justificate, de maximă urgență. Totodată, vor fi reprogramate interviurile care au ca scop identificarea elementelor căsătoriei de conveniență, iar persoanele care urmau să susțină interviul vor fi înștiințate în scris” – informează IGI.

În ce privește obligațiile străinilor referitoare la informarea autorităților cu privire la schimbările intervenite în situația acestora sau referitoare la furtul, pierderea, deteriorarea sau distrugerea permisului de ședere, acestea se vor notifica în termenul prevăzut de lege, exclusiv pe adresa de e-mail a structurii competentă teritorial. În vederea preschimbării permisului de ședere, cererile vor fi depuse ulterior.

Toate aceste măsuri sunt aplicate  până la data de 31 martie a.c, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național. Scopul acestora este de a proteja atât propriului personal, cât și cetățenii – precizează IGI.

Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă cetățenilor străini și europeni aflați pe teritoriul României să respecte măsurile dispuse de autorități în eforturile de prevenire și combatere a răspândirii noului virus.

M. T.

Articole din aceeasi categorie