Iclodul trece la un alt nivel

Comuna Iclod cunoaște o dezvoltare nemaiîntâlnită în lunga istorie a localității de pe Valea Someșului Mic. Noile obiective apar ca ciupercile după ploaie, cine nu a umblat de mult pe aceste meleaguri efectiv nu mai recunoaște vechea așzare din împrejurimile Gherlii. O nouă investiție aflată în atenția administrației locale este noua Piațeta, un obiectiv mai rar întâlnit în mediul rural.

După ce acum câțiva ani în imediata vecinătate a sediului Primăriei s-a inaugurat Piața Unirii, unde a fost dezvelit și un monument al eroilor, în perioada următoare edilii încep lucrările la un alt obiectiv de interes general. Proiectată pe marginea șoselei naționale Cluj-Gherla, în apropierea magazinului Profi noul amplasament va găzdui piața agroalimentară, terenuri de joacă pentru copii, mese de șah pentru practicarea sportului minții, ateliere fitness, alee de promenadă și multă, multă verdeață. Efectiv acolo va fi centrul comunei cu toate dotările și amenajările necesare. Ca în marile orașe! Așa ceva încă nu a văzut Iclodul, nu întâmplător primarul reales al comunei, Emil Pârțoc denumește „Iclodul trece la un alt nivel”. Când domnia sa folosește această caracterizare, înainte de toate, se referă la ridicarea pe noi trepte a nivelului de trai prin oferirea unor condiții civilizate, un loc de întâlnire al locuitorilor comunei într-o ambianță plăcută și reconfortantă. Atât adulții, cât și copiii o să dispună de noi oportunități de petrecerea timpului liber. Noua investiție realizată din fonduri proprii va fi gata peste doi ani, amplasamentul lucrărilor deja fiind amenajat.

Iclodul mai dispune de un amfiteatru modern în aer liber, de două centre culturale ( în unul funcționează muzeul comunei), baza sportivă IclodArena cu gazon artificial și instalație nocturnă și o sală de sport în curtea Școlii Gimnaziale. Dotări cu care edilii iclozeni se mândresc, iar populația poate fi mulțumită. În cursul acestui an urmează și alte proiecte edilitare cum ar fi extinderea iluminatului public inteligent în toate cele cinci sate componente. Mai amintim Promenada de pe Valea Mărului, la fel o noutate pe meleagurile someșene. Tot în perioada următoare se vor finaliza și amenajările de trotuare noi și canalizarea în localitata Livada, lucrări demarate toamna trecută. De asemenea, vor fi efectuate îmbunătățiri și la terenul de sport.

Szekely Csaba

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut