IclodArena, gazda ideală pentru echipele din județe și nu numai

În această  perioadă a iernii, iclozenii s-au obişnuit cu întâlnirile de verificare susţinute în localitatea lor de echipele clujene, dar şi din judeţele vecine, Sălaj sau Bistriţa Năsăud. Aşa se întâmplă şi la începutul acestui an, când pe frumoasă bază sportivă din vecinătatea Gării CFR este casă plină, meciurile amicale se succed pe bandă  rulantă. Având în vedere că la Iclod este un teren cu gazon artificial, acesta oferă condiţii bune de joc, și nu e de mirare că toate formaţiile de fotbal din împrejurimile comunei, dar şi de pe alte meleaguri vor să evolueze aici.

După cum ne-a declarat la începutul acestei săptămâni primarul Emil Pârţoc, şi el un binecunoscut şi apreciat om de sport, mulţi ani activând ca preşedinte al Colegiului Central al Arbitrilor din cadrul FR Rugbi, cluburile care au jucat şi în anii trecuţi în localitate, şi-au exprimat dorința de a folosi baza sportivă din Iclod și în această iarnă.. Astfel, pe lângă partidele oficiale pe care le dispută aici multipla campioană naţională la fotbal feminin, Universitatea Olimpia Cluj, în această perioadă au venit la Iclod multe grupări fotbalistice din judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud şi Sălaj, pentru a susține meciuri de verificare.

Sănătatea Cluj-Napoca, Gloria 2018 Bistriţa sau Rapid  Jibou sunt doar trei dintre echipele care se deplasează pe Valea Someşului Mic, dar şi Minaur Baia Mare din liga a II-a va fi gazda unei partide amicale. De asemenea, Unirea Dej efectuează aici antrenamentele premergătoare debutului în returul campionatului Ligii a II-a.

Unirea I (liga a IV-a) şi Unirea II Iclod (liga a V-a) au susţinut deja la Iclod meciuri de verificare pe gazonul excelent al modernului stadion, unde tribunele au o capacitate de 650 de spectatori. De asemenea, există posibilitatea ca şi echipa feminină Atletic Olimpa Gherla (liga a II-a) să apeleze la spaţiul de joc din comuna vecină.

Pe lângă terenul principal, IclodArena mai dispune de un miniteren de fotbal, de un teren de baschet şi aparate de fitness pentru dezvoltarea condiţiei fizice a jucătorilor. Un complex sportiv cum mai  rar găseşti în mediul rural.

Szekely Csaba

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut