Hrană pentru persoanele aflate în autoizolare și spații de carantină oferite de Arhiepiscopia Clujului

Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate în mod direct de epidemia de coronavirus, Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului și-a anunțat disponibilitatea de a oferi în mod gratuit, la cerere, prin intermediul celor patru cantine sociale ale sale, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice și bolnave, aflate în autoizolare.

Cantinele sociale implicate în această campanie sunt: cantina „Sfântul Arhidiacon Ștefan” (Cluj-Napoca, Aleea Moldoveanu nr. 3, tel: 0733070590); cantina parohiei „Sfânta Treime” (Cluj-Napoca, str. Bisericii Ortodoxe nr. 10, tel: 0723690203);  cantina „Sfânta Mc. Filofteia” (Bistrița, Piața Unirii nr. 9, tel. 0749404795) și cantina Fundației „Protopop Aurel Munteanu” (Huedin, str. Protopop Aurel Munteanu nr. 23, tel: 0364800568; 0748191670).

De asemeni, – a anunțat pr. Bogdan Ivanov -, Arhiepiscopia va pune la dispoziția autorităților publice, pentru cazarea persoanelor în carantină, Centrul Misionar Social „Ioan Bunea” din Sângeorz Băi, cu o capacitate de 70 de locuri, iar la nevoie, și spațiile de cazare de la  Mânăstirea Parva (jud. Bistrița-Năsăud) – 200 de locuri și Mănăstirea Piatra Craiului (jud. Cluj) – 70 de locuri.

Preoților li se recomandă ca în această perioadă „să săvârșească sfintele slujbe în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nici o situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici și, pe cât posibil, să săvârșească slujbele în aer liber”.

Potrivit anunțului Arhiepiscopiei, preoții, împreună cu membrii organismelor parohiale se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, le vor oferi hrană la domiciliu și, în măsura posibilităților. și asistența spirituală de care au nevoie.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie