Hramul Catedralei Armeano-Catolice din Gherla

Marea sărbătoare armenească, Sf. Grigore Luminătorul, de la Gherla, care coincide cu hramul Catedralei Armeano-Catolice „Sfânta Treime” din centrul municipiului, are loc sâmbătă, 10 iunie, când sosesc în localitate foarte mulți oaspeți din țară, reprezentanți ai comunităților armenești.

Uniunea Armenilor din România – filiala Gherla așteaptă și în acest an vizitatori și din străinătate. Gazdele au pregătit un program din care nu lipsește slujba religioasă de la Catedrala Armeano-Catolică, dar și un spectacol cultural.

Iată programul evenimentelor: vineri, 9 iunie: ora 18:00 – sosirea invitaților; ora 19:00 – cină la sediul UAR; sâmbătă, 10 iunie: ora 11:00 – slujbă religioasă în Catedrala Armeano-Catolică; ora 13:30 – masă festivă (restaurant Colla by Salt Resort); ora 17:00 – spectacol artistic la Casa Municipală de Cultură; ora 20:00 – cină la restaurant; duminică, 11 iunie: plecarea musafirilor. Un program deosebit de încărcat, evenimentul având loc prima dată după pandemie.

În cadrul spectacolului de la Casa Municipală de Cultură vor evolua ansamblurile de dansuri armenești „Vartavar” din București și „Hayakaghak” din Gherla, cele mai bune formații artistice ale comunităților armenești din țara noastră, participante și laureate la mai multe festivaluri interetnice organizate în țară și peste hotare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut