Hoț de buzunare, arestat preventiv

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi din mijloacele de transport în comun. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit IPJ Cluj, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din comuna Florești, acționa în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Profitând de neatenția călătorilor, ar fi sustras din genți și ghiozdane portmonee, carduri bancare, bani și telefoane mobile.

„De exemplu, la data de 1 ianuarie a.c., în intervalul orar 18:45-19:00, în timp ce persoana vătămată se deplasa cu mijlocul de transport în comun, bărbatul în cauză i-ar fi sustras din ghiozdanul pe care îl purta pe spate un portmoneu care conținea documente personale și bani. Ulterior, acesta s-ar fi deplasat la o benzinărie, unde ar fi efectuat 10 tranzacții contactless cu cardul de debit al persoanei vătămate, cauzându-i un prejudiciu de 1.000 lei” – informează IPJ Cluj.

Conform probatoriului administrat, în perioada 1 martie 2019 – 14 ianuarie 2020, cel în cauză ar fi săvârșit șase infracțiuni de furt calificat, două tranzacții financiare în mod fraudulos, respectiv două infracțiuni de acces ilegal la un sistem informatic. Prejudiciul total cauzat de bărbatul în cauză a fost estimat la 5.500 de lei, fiind recuperat parțial în urma cercetărilor efectuate.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie