Horia Tecău mizează și pe ajutorul publicului clujean în meciul de Cupă Davis cu Portugalia

Tenismanul Horia Tecău, component al echipei de Cupa Davis a României, clasat pe locul 16 în clasamentul de dublu al ATP, a declarat că într-un meci precum cel cu Portugalia, programat în aceet week-end la Cluj-Napoca, publicul poate face diferenţa.


„Este al treilea meci pe care îl jucăm în această sală (Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca – n.r.). De fiecare dată când venim la Cluj ne bucurăm de suportul local, de fanii care vin în număr mare să ne susţină. Am avut succes aici, avem amintiri frumoase şi venim cu drag de fiecare dată. Sperăm să vină cât mai multă lume şi să fie o atmosferă cât mai frumoasă pentru noi. Pentru că asta înseamnă să joci acasă, să ai avantajul publicului. Într-un meci dificil cum este acesta cu Portugalia publicul poate face diferenţa. De aceea este foarte important să vină cât mai multă lume în acest week-end”, a afirmat el.
Tecău a menţionat că a a aflat joi că se împlinesc 18 ani de la debutul său în echipa de Cupa Davis a României. „Sunt veteran la echipă, am fost înştiinţat chiar ieri că s-au făcut 18 ani de la debutul meu la Cupa Davis. E incredibil cum a trecut timpul, nu-mi imaginam că o să ajung la atâţia ani în Cupa Davis. Competiţia asta mi-a plăcut încă de la început, m-a atras să fac lucrurile cât mai bine şi să fac parte din această echipă. Mă bucur că am avut această longevitate, iar în mare parte asta se datorează echipei. Pentru că de fiecare dată mi-a făcut plăcere să vin la echipă. Echipa e minunată, la fel şi staff-ul tehnic care ne ţine în formă. Nu e uşor să vii şi să fii fit tot timpul pentru acest meci”, a adăugat jucătorul în vârstă de 36 de ani.
Jocul din meciul de dublu de duminică se va baza pe serviciu şi venirea la fileu, a explicat Horia Tecău. „Mă bucur să fiu din nou în echipă cu Marius. Împreună cu el putem construi o echipă puternică şi agresivă care se bazează pe serviciu şi jocul la fileu. E un pic un alt fel de ritm faţă de atunci când joc cu Florin (Florin Mergea – n.r.). Pe care îl salut, îi urez să se facă bine şi să revină la echipă anul viitor. Poate e o situaţie un pic mai delicată anul acesta, pentru că Marius trebuie să joace şi simplu şi dublu. Acesta este un lucru la care trebuie să te adaptezi la aceste meciuri din Cupa Davis. Ăsta este însă şi farmecul competiţiei. Dar vom lua fiecare meci la rând, aşa că ne concentrăm mai întâi pe ziua de mâine. Suntem pregătiţi, am făcut antrenamente împreună şi ne acomodăm foarte repede. Acum aşteptăm să înceapă meciurile şi să evoluăm bine mâine”, a precizat Tecău.

Marius Copil crede în tradiția victoriilor din sala „Horia Demian”

Marius Copil a declarat că speră echipa de Cupa Davis a României să câştige cu Portugalia şi să continue tradiţia partidelor disputate în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.
„Am mai jucat acum câţiva ani cu Finlanda în sala asta şi cred că încă o dată împotriva Danemarcei. Deci avem două meciuri în sala asta şi de fiecare dată am ieşit triumfători. Sper să continuăm tradiţia”, a spus el.
„Eu am debutat la Cupa Davis în echipă cu Horia. Mă bucur că suntem de 12 ani în aceeaşi echipă şi sper să rezistăm cât mai mult. Sperăm să urcăm împreună echipa cât mai sus şi să avem meciuri frumoase, cu adversari mai grei. El (Horia Tecău – n.r.) are 18 ani la Cupa Davis, a făcut deja majoratul, eu am 12. Ne bucurăm, sper să mai jucăm încă pe atât şi să câştigăm cât mai multe meciuri”, a adăugat Copil.

Filip Jianu deschide confruntarea cu Portugalia

Filip Cristian Jianu şi Joao Sousa se vor înfrunta, sâmbătă, în primul meci de simplu al întâlnirii care opune echipele masculine de tenis ale României şi Portugaliei, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, potrivit tragerii la sorţi efectuate, vineri, la Cluj-Napoca. Meciul dintre Jianu (317 ATP), care sâmbătă împlineşte 20 de ani, şi Joao Sousa (32 ani, 150 ATP) va începe la ora 12 şi va fi urmat de a doua partidă de simplu, dintre Marius Copil (31 ani, 250 ATP) şi Gastao Elias (30 ani, 215 ATP).

„Nu cred că e o presiune în plus că joc primul mâine. Din contră, cred că pentru mine este un pic mai bine că joc primul pentru că nu trebuie să stau să mă uit la meciul lui Marius şi să mă încarc cu emoţii de acolo şi să mă gândesc la anumite scenarii în funcţie de acel rezultat”, a adăugat jucătorul clasat pe locul 317 în clasamentul ATP.
Duminică, tot de la ora 12, este programat meciul de dublu, dintre perechile Marius Copil / Horia Tecău şi Joao Sousa / Gastao Elias, urmat de cele două partide de simplu, Marius Copil – Joao Sousa, respectiv Filip Jianu – Gastao Elias.
Din echipa României, condusă de căpitanul Gabriel Trifu (antrenor Andrei Mlendea), mai fac parte Nicholas David Ionel (18 ani, 440 ATP) şi Nicolae Frunză (23 ani, 631 ATP), iar în echipa Portugaliei, al cărei căpitan e Rui Machado, se mai află Frederico Ferreira Silva (26 ani, 184 ATP) şi Nuno Borges (24 ani, 271 ATP).

Căpitanul Gabriel Trifu crede în victorie

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, a declarat că speră ca jucătorii săi să se impună în faţa Portugaliei şi să meargă mai departe spre Grupa Mondială acolo unde îşi doresc să ajungă.
„Ne-am pregătit bine, suntem încrezători, urmează un meci dificil pentru noi. Portugalia este o echipă puternică, dar sperăm ca de la meci la meci se adunăm punctele necesare să câştigăm această întâlnire şi să mergem mai departe spre Grupa Mondială, acolo unde ne dorim toţi să fim”, a spus Trifu.
Filip Cristian Jianu, jucător care va deschide, sâmbătă, întâlnirea cu Portugalia, a declarat că într-un fel e mai bine că va evolua în primul meci al zilei.
Cele două echipe s-au întâlnit până acum de două ori în Cupa Davis, scorul fiind 1-1. Lusitanii au câştigat în 1988, la Timişoara, cu 3-2, în primul tur al Grupei I a Europei, iar România s-a impus cu acelaşi scor în 1995, la Estoril, în primul tur al Grupei I din zona Europa-Africa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut