Horia Şulea, sub umbrela verzilor

Horia Şulea, primarul localităţii Floreşti, a preluat funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Ecologist Român (PER) Cluj. Edilul a luat decizia de a se alătura verzilor, după ce a fost dat afară din PNL. Horia Şulea intenţionează acum să candideze pentru un nou mandat la Primăria Floreşti, “clar” din partea PER.

La începutul anului, primarul de la Floreşti a fost suspendat din PNL după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu. Acum, Horia Şulea se reorienteză în perspectiva alegerilor, numit fiind în noua funcţie de către preşedintele ecologiştilor, la nivel naţional, Daniel Pop.

“Am fost numit de către preşedintele Partidului Ecologist ca şi responsabil judeţean, în perspectiva pregătirii alegerilor. Sunt membru suspendat în PNL, fără niciun drept în partid, dar nu am renunţat la PNL, nu mi-am dat desmisia din partid, deşi mi s-a cerut acest lucru de către domnul preşedinte Daniel Buda. Nu mi-am dat demisia din PNL, am fost dat afară din PNL, dar având suficientă putere de muncă, mi-am zis să fac ceva spre binele ţării. Am fost numit preşedinte al acestui partid prin decizie, nu am semnat o adeziune la acest partid încă, o voi semna, dar mai stau să îmi rezolv problemele în Partidul Naţional Liberal”, a declarat primarul de la Floreşti.

Mai mult, Horia Şulea atrage atenţia că, dacă se va întoarce vreodată în PNL, va avea multe poliţe de plătit.

“Acum aştept să fiu dat afară (n.red din PNL), să se termine, m-am săturat de toată mizeria asta, care vine din partea unor oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul doctrinar din România, care mi-au inventat o mizerie de proces, o făcutură ordinară şi de neconceput pentru o minte normală. Dacă mă voi întoarce în PNL, voi avea multe poliţe de plătit unora şi altora, Pe de altă parte, direcţia în care merge PNL azi, nu mă reprezintă, pentru că eu sunt un liberal doctrinar şi aşa voi rămâne toată viaţa, iar adevăratul liberalism românesc nu este ceea ce face astăzi guvernul fostului meu prieten Ludovic Orban”, a mai declarat Şulea.

Edilul a explicat şi de ce a ales tocmai PER, cu toate că a fost curtat de toate formaţiunile politice. “Am fost curtat de toate formaţiunile politice, am ales PER pentru simplul fapt că este ceva modern, de viitor şi mă regăsesc oarecum în ce priveşte politicile promovate de acest partid. Am fost primul primar din judeţul Cluj care a închis toate gropile de gunoi sau rampele de gunoi neconforme şi ilegale de pe raza comunei Floreşti, încă din 2012, iar ca şi inginer agronom ecologia şi politicile ecologice fac parte din existenţa mea. Mă voi angaja în mişcarea ecologistă, iar prin tot ceea ce am făcut, o bună parte din acţiunile pe care le-am intreprins de când sunt primar în Floreşti, am demonstrat asta. Ecologia şi politicile ecologiste fac parte din existenţa mea, pentru că altfel nu putem merge înainte, că eşti social democrat, că esti liberal, trebuie să fii în primul rând om normal. Normalitatea vine în primul rând de la curăţenia din jur împrejurul nostru”, a mai spus Horia Şulea.

Acum, după ce şi-a încheiat socotelile cu PNL, edilul de la Floreşti spune că este mai determinat ca niciodată să candideze pentru un nou mandat şi să câştige alegerile.- “Niciodată nu am avut o ambiţie mai mare de a câştiga alegerile decât de data asta, pentru că mi s-a făcut o nedreptate, am fost acuzat de lucruri pe care nu le-am făcut mi s-a inventat un dosar şi am fost trimis în judecată din punct de vedere subiectiv. Voi candida pentru un nou mandat clar, din partea PER. Pot să candidez independent, dar am o mulţime de oameni de valoare în jurul meu, care vor să pună în continuare umărul pentru a duce Floreştiul într-o direcţie corectă”, a mai spus Horia Şulea.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie