Horea Uioreanu a fost pus în libertate

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, condamnat în 2018 la o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru fapte de corupţie a fost liberat condiţionat, cu 2 ani şi 5 luni înainte de termen, de Judecătoria Baia Mare.
„Instanţa admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Horea Dorin Uioreanu, deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei (14.08.2022), constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Baia Mare.
Potrivit deciziei, Uioreanu va fi obligat ca pe durata termenului de supraveghere trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile şi să comunice schimbarea locului de muncă.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat în ianuarie 2018 de Curtea de Apel Cluj pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani. El a fost încarcerat atunci în Penitenciarul Gherla, iar în 5 aprilie 2019 a fost transferat la Penitenciarul Baia Mare.

Articole din aceeasi categorie