High Classic Rooms, episodul 4 – incursiune în Baroc

*duminică, 5 martie*ora 19

Din dorința de a celebra feminitatea și bunul gust, proiectul „High Classic Rooms. Saloane muzicale de muzeu” continuă în primul weekend din luna martie cu cea de-a patra ipostază artistică, ce reunește farmecul muzicii de cameră cu o expoziție inedită și un aer baroc.

Sub genericul „Bach, baroc și feminitate”, evenimentul va cuprinde un recital cameral bazat pe compoziții de Johann Sebastian Bach precum și o expoziție cu piese de tezaur baroc din colecțiile muzeului, deschisă doar pe durata manifestării. Invitații acestei ediții sunt Mihai Diaconescu/pian, Valentin Șerban/vioară și Octavian Lup/violoncel.

Cei prezenți vor putea admira piese de podoabă, accesorii vestimentare sau obiecte de artă decorativă datând de la finalul secolului al XVII-lea și din secolul al XVIII-lea. Piesa centrală a expoziției este un corset cu plastron specific epocii, realizat din mătase verde cu broșeuri de mătase, decorat cu dantelă împletită din fir metalic auriu.

Pe durata programului muzical vor rula proiecții cu fotografii ce surprind detalii (în special ale bijuteriilor), dar și portrete feminine cu vestimentație și coafuri specifice perioadei baroce și rococo, mai transmit organizatorii.

De asemenea, întrucât evenimentul High Classic Rooms are lor în prima duminică a lunii, participanții vor avea ocazia de a vizita gratuit expozițiile deschise la MNIT: Istoriile Clujului – etajul 1; ZMEA. Zei și Muritori din Egiptul Antic – etajul 1; Incursiuni dacice în spațiul virtual – etajul 2.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut