Handbal / România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial

După ce a snopit Iranul, naţionala feminină de handbal a României a învins clar și echipa Kazahstanului, cu scorul de 38-17 (14-9), duminică, la Castello, în al doilea său meci Grupa C a Campionatului Mondial din Spania. Clujenaca Cristina Laslo a contribuit cu 4 goluri la succesul României. În celălalt meci al grupei, Norvegia s-a distrat cu Iran, căreia i-a administrat un usturător 41-9!

Tricolorele au făcut o primă repriză modestă, încheiată cu un avantaj de doar cinci goluri, 14-9, dar au jucat mult mai bine după pauză, reuşind un parţial elocvent pentru diferenţa de valoare, 24-8. Succesul de duminică a parafat şi calificarea în grupele principale ale competiţiei. Golurile echipei României au fost reuşite de Laura Moisă 6, Elena-Nicoleta Dincă 5, Bianca-Maria Bazaliu 5, Crina-Elena Pintea 5, Cristina Laslo 4, Alina Ilie 3, Maria-Mădălina Zamfirescu 2, Ana Maria Tănăsie 2, Lorena-Gabriela Ostase 2, Alexandra Dindiligan 2, Dana-Andreea Rotaru 1, Bianca Elena Harabagiu 1. Yuliya Dumanska a apărat 7 şuturi şi a încheiat cu un procentaj de 44%, iar Daciana Hosu a parat 8 aruncări, având un procentaj de 50%. Pentru Kazahstan au înscris Irina Alexandrova 8 goluri, Dana Abilda 7, Zlata Zviaghina 1, Kamila Serikbaeva 1. Meciul a fost arbitrat de Heidy Elsaied şi Yasmina Elsaied, ambele din Egipt. În ultima etapă a grupei, pe 7 decembrie, vor avea loc partidele Iran – Kazahstan (ora 19) şi România – Norvegia (ora 21:30). Primele trei clasate se califică în grupele principale ale competiţiei.
Vă reamintim că România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12. România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut