Handbal: Două sosiri la „U” Cluj

Echipa de handbal feminin a Universității Cluj a obținut semnăturile a două jucătoare, zilele trecute, poloneza Paulina Masna și Mădălina Ion, fosta jucătoare a celor de la CSM București.
În vârstă de 28 de ani, Masna a părăsit corabia fetelor de la Minaur Baia Mare, pentru care a jucat în sezonul tocmai încheiat și alături de care a terminat pe podium. Poloneza joacă pe poziția de inter dreapta și a mai evoluat în trecut în țara natală la Pogon Baltica Szczecin (2015-2016), cu care a jucat în Cupa EHF, pentru ca în sezoanele 2017-2018 și 2018-2019 să îmbrace tricoul celor de la Boden Handboll IF, din Suedia, formație cu care a evoluat în ambele stagiuni în Cupa Challenge.
Mădălina Ion vine de la CSM București, pentru care a stat în poartă în ultimele două sezoane. Handbalista de 24 de ani a cucerit în 2014 titlul mondial cu echipa națională de junioare a României, iar doi ani mai târziu a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Tineret. Ion a fost jucătoarea CSM-ului încă din 2016, însă în primele două sezoane la echipa din capitală a fost împrumutată la AHCM Unirea Slobozia.
„Mă bucur că fac parte din echipa «U» Cluj. Sunt nerăbdătoare să începem pregătirea și îmi doresc să obținem cât mai multe rezultate pozitive.”, au fost cuvintele Mădălinei Ion la sosirea în inima Ardealului.
În a doua parte a lunii mai au avut loc mai multe schimbări în lotul „Studentelor”. Au părăsit echipa Larissa Araujo, Crsitina Boian, dar și antrenorul Alin Bondar, în timp ce la capitolul noutăți a mai fost anunțată Denisa Șelever, ultima oară la SCM Gloria Buzău.
Sezonul de handbal din România a fost încheiat prematur din cauza pandemiei de coronavirus, decizia Federației Române de Handbal fiind aceea ca nicio echipă să nu fie retrogradată, astfel că „U” Cluj va juca în primul eșalon și din toamnă. De asemenea, nu au fost acordate nici titlurile de campioană la feminin și la masculin, echipele care vor reprezenta România în cupele europene fiind stabilite conform clasamentului din momentul suspendării campionatului.
Cristian COZMACIUC

Articole din aceeasi categorie