Handbal | Cu lotul decimat de accidentări, ”U” a fost surclasată la Baia Mare

Etapa a 21-a a Ligii Naționale de handbal masculin a adus joi față în față pe Minaur Baia Mare și Universitatea Cluj. Disputată în Sala ”Lascăr Pană”, partida a adus o victorie la scor pentru gazde, 41-26, în fața unei echipe a Clujului decimată de accidentări. De altfel, pentru a suplini absența jucătorilor indisponibili, antrenorul Marius Stavrositu a apelat la juniori, dar și la trei copii de la Liceul cu Program Sportiv.

”Ei trebuie să se obișnuiască cu meciurile acestea pentru a putea progresa. Trebuie să dăm totul pe teren în acest joc pentru că va urma o perioadă de pauză de vreo trei săptămâni în care sperăm să își revină și ceilalți jucători”, a declarat înaintea acestei partide antrenorul Universității.

În aceste condiții, ”alb-negrii” au fost victima perfectă în fața celor de la Minaur, care au făcut spectacol cu improvizata echipă din Cluj.

Prima repriză a fost surprinzător echilibrată până la jumătatea ei, tabela arătând egalitate la 8 în minutul 17. Din acest moment, handbaliștii băimăreni au preluat frâiele partidei, distanțându-se încet dar sigur de adversarii lor. A fost 20-12 la pauză pentru Minaur.

Ultimele 30 de minute au arătat o echipă a Universității neputiincioasă să țină pasul cu mai experimentații jucători ai Minaurului, astfel că, cu 10 minute înainte de final tabela arăta 12 puncte în favoarea gazdelor, 34-22. Până la final, diferența a crescut la 14 goluri, iar ”U” Cluj a rămas cu doar 19 puncte în clasamentul Ligii Zimbrilor, cu doar 2 victorii în 21 de meciuri.

Principalii marcatori ai gazdelor au fost Bera, 8 goluri, Vujovic, Cabut și Cepreghi, fiecare cu 6 reușite, în timp ce de la clujeni s-a remarcat Hossu, cu 10 goluri înscrise.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut