Hala Agro din Piața Mihai Viteazu, închisă două luni

Luni, prima zi ”activă” din acest an, au început deja lucrările de reamenajare la Hala Agroalimentară din piața Mihai Viteazu, care vor dura până la 1 martie, astfel că doar o mică parte dintre vânzători s-au mutat în zona ”pieței de flori”.

Doar câteva tarabe ale vânzătorilor care până la sfârșitul anului trecut erau deschise în interiorul Halei Agro din Piața Mihai Viteazu funcționau luni, în zona ”pieței de flori”. Este vorba despre câteva pesoane care comercializează legume, și de altele care vând miere. ”Sperăm că vremea va ține cu noi, și că nu va fi frig. Altfel nu știu ce vom face”, spune unul dintre vânzătorii de legume, care și-a ”relocat” taraba în exteriorul Halei. Întrucât lucrările vor dura cel puțin până în 1 martie, oamenii care erau obișnuiți să-și facă cumpărăturile în această piață vor trebui, cel mai probabil, să-și scimbe obiceiurile. În zonă mai există, deocamdată, doar tarabele însirate de-a lungul Canalului Morii, însă este posibil ca în perioada următoare și alte persoane care vindeau în interiorul Halei să se mute în exterior.

”Vom oferi spații vânzătorilor care își manifestată intenția de a desface produse în zona respectivă (piața de flori – n.r.). Însă, ca de obicei, vor avea prioritate producătorii, așa cum se întâmplă și în spațiul din interior., spunea la mijlocul lunii decembrie Radu Vlas, proprietarul Complexului Leu, la parterul căruia se află Hala Agroalimentară.

El a mai afirmat că se află în discuții ”avansate” cu un ”retailer cunoscut” pentru închirierea subsolului Halei, unde a funcționat anterior magazinul Carrefour, și estima că cel mai opptimist termen pentru intrarea în funcțiune a magazinului ar fi data de 15 martie.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut