”Haiducii” de la U Cluj încep, duminică, bătălia pentru promovarea în ”Liga Zimbrilor”

Handbaliștii Universității Cluj au încheiat sezonul regular al Diviziei A, seria D, pe prima poziție a clasamentului și au obținut calificarea în play-offul de promovare pe prima scenă a handbalului românesc. Cea mai importantă fază a competiției va avea la start opt echipe și se va desfășura în sistem tur-retur în perioada 5 februarie – 7 mai. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 în play-off vor promova în Liga Națională, ”Liga Zimbrilor”, în timp ce formațiile clasate pe locurile 3 și 4 vor susține meciuri de baraj cu echipele clasate pe locurile 11 și 12 din prima ligă.

”Haiducii” Universității Cluj s-au prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat membrii noii conduceri a echipei: Liviu Hossu, manager al secției de handbal masculin din cadrul CS U Cluj, alături de Dragoș Rusu, președintele acesteia, Ionuț Ramba și Răzvan Szopka, antrenorii echipei, dar și trei dintre jucătorii Universității, în frunte cu noua achiziție Călin Hossu, revenit la Cluj după ce a jucat pentru CSM București.

Liviu Hossu: ”Invităm autoritățile locale și sectorul privat să fie alături de noi”

”Suntem foarte optimiști, tragem tare să ajungem înapoi în prima ligă, acolo unde este și locul Universității Cluj în handbalul românesc. Avem un lot cu o medie de vârstă de 23 de ani, sezonul trecut am jucat în Liga I cu o medie de vârstă de 22 de ani, fiind cea mai tânără echipă din Liga Zimbrilor.

Invităm autoritățile locale și sectorul privat să fie alături de noi, așa cum se întâmplă la alte orașe din țară. Realitatea este că nu stăm atât de bine cu bugetul, deși clubul face eforturi mai mari ca întotdeauna să ne susțină. Sper să primim ajutor, pentru că ce mi-am dorit mereu, din 2020 încoace, este să avem o echipă puternică în Cluj, să oferim jucătorilor ce, poate, n-am avut noi când am jucat.

Avem jucători tineri, clujeni mulți dintre ei, avem un staff tânăr și căruia dorim să-I oferim tot sprijinul posibil, dar adevărul este că ne batem cu echipe susținute, în marea lor majoritate, exclusiv din bugete locale, de 10, 20 sau chiar 30 de ori mai mari decât al nostru. Noi vom munci, și vom demonstra că se poate face performanță și la Cluj. Să nu uităm că în 2011, când echipa se lupta pentru locul 5 în prima ligă, sala Horea Demian era arhiplină, să nu uităm că echipa de fete a jucat în Champions league, și chiar cred că locul nostru este în prima ligă, în partea de sus a clasamentului, și vă asigur că putem face asta cu tinerii pe care îi avem acum și în staff, și în echipă”, a declarat managerul echipei de handbal, Liviu Hossu.

Dragoș Rusu: ”Am fost șocat să aflu că nu avem acces la Sala Polivalentă”

”Am venit cu un singur la scop la echipă, de a duce echipa lui U Cluj acolo unde îi este locul, în prima Divizie. Este trist că în al doilea oraș din țară ca mărime, dar și ca buget, sportul clujean e încă în mocirla aia de supraviețuire. Din această cauză am și venit la echipă, tocmai pentru a atrage capital privat în susținerea sportului din acest oraș. Consider că așa cum fac eu asta, și miile de antreprenori din Cluj care, slavă Domnului, o duc foarte bine, ar putea să ajute sportul clujean.

În primul rând, eu am fost șocat să aflu că nu avem acces la Sala Polivalentă, deși știam că sala e a tuturor clujenilor. Nu sunt trase liniile să putem juca handbal, se pare. Vorbind serios, mai mult, duminică nu vom juca nici măcar în Horea Demian, pentru că acolo este un… târg de haine.”, a spus și președintele ”Haiducilor”, Dragos Rusu.

Ionuț Ramba: ”Va fi o bătălie în trei pentru promovare”

”Sperăm să ducem echipa la un alt nivel, în prima ligă, și sper să și rămânem acolo și să avem rezultate notabile. Toți suntem concentrați pe aceste lucruri, dar și încrezători că o să reușim deși avem o echipă tânără, dar una foarte talentată. Echipa va crește de la meci la meci, și îi așteptăm pe suporteri să vină să ne susțină. Am avut destul de puțini spectatori până acum, dar îi așteptăm, prin prestațiile noastre, să vină la sală. Sperăm să ne bucurăm de susținere mai mare și din partea primăriei, dar și a celor din mediul privat.

Ne dorim clar să promovăm, ne dorim să câștigăm fiecare meci, să începem cu dreptul primul meci de duminică, contra celor din Făgăraș, și, la final, în luna mai să ne bucurăm de revenirea în prima ligă.

În play-off vom avea adversari puternici, unul dintre ei este echipa din Sighișoara, cea care a și terminat în spatele nostru în clasament, dar și cei din Alexandria, care au și fost în prima ligă anul trecut. Deci, bătălia ar fi în trei, dar nu putem să neglijăm echipele din Făgăraș, Reșița. Despre cei din Iași, Medgidia și Târgu Jiu știm că au echipe bune, deci nu va fi ușor.Fiecare gol, fiecare victorie va conta la final, așa că trebuie să fim concentrați și să câștigăm toate meciurile”, a declarat și antrenorul principal al U-iștilor, Ionuț Ramba.

La rândul său, Răzvan Szopka, antrenorul secund, speră la revenirea în primă ligă la finalul play-offului: ”Suntem o echipă tânără, dar sperăm să sărbătorim împreună promovarea în prima ligă. E clar, nu va fi chiar simplu, nu va fi doar o simplă plimbare prin play-off, însă sperăm la final să ne îndeplinim obiectivul.”

Alex Coman, căpitanul echipei, a făcut un apel către suporteri să vină într-un număr cât mai mare la sală: ”Sper că o să facem o figură frumoasă în meciurile din play-off, să reușim să ajungem pe un loc de promovare în prima ligă, și îi rog pe suporteri să vină cât mai mulți la sală, avem nevoie de ei.”

Ultima achiziție a ”Haiducilor”, Călin Hossu: ”Mă bucur că am revenit acasă, unde mi-e și locul. De îndată cum am ajuns, am văzut schimbări în foarte bine la club. Noi jucătorii vă promitem că vom da totul în teren și nu vă vom dezamăgi, și vă așteptăm într-un număr cât mai mare la meciurile noastre, să vă oferim spectacolul necesar.”

Primul meci pentru U Cluj în play-off-ul de promovare al Diviziei A la handbal masculin va avea loc duminică, de la ora 16,30 în Sala „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut