Hackerii au creat un ”permis verde” pentru Adolf Hitler

Atacatori cibernetici neidentificaţi vând „permise verzi” (certificate necesare pentru călătorii şi acces în locuri publice şi la evenimente din Uniunea Europeană) pe forumurile hackerilor şi prin intermediul aplicaţiei Telegram.

„Pentru a-şi demonstra capacităţile şi pentru a atrage potenţiali clienţi, au creat un certificat verde emis în numele lui Adolf Hitler, codul QR fiind valid în momentul verificării. Lucru cel mai derajant şi periculos – codul QR trece verificarea aplicaţiei ca fiind valid”, se arată într-un comunicat al companiei de securitate cibernetică Kaspersky.
Unii comercianţi suspecţi de pe paginile de internet şi Telegram vând certificate de vaccinare falsificate, aparent emise de serviciile de sănătate din Polonia sau Franţa. „Infractorii au primit cumva o cheie criptografică secretă, care le permite să emită astfel de certificate. Dacă aceasta este explicaţia, certificatele legitime vor trebui, cel mai probabil, să fie anulate”, apreciază Kaspersky.
De asemenea, este posibil ca vânzătorii să fi avut complici în sistemele de sănătate din Franţa şi Polonia. În acest caz, reemiterea cheii criptografice nu poate ajuta – iar agenţiile de aplicare a legii vor trebui să identifice persoanele în cauză.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut