Hackathonul NASA Space Apps Challenge 2020, la București și Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai mari evenimente de tip hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, susținut de Agenția Spațială Română (ROSA), va avea loc în perioada 2 – 4 octombrie, orașele participante din România fiind Cluj-Napoca (ediția a V-a) și București (ediția a III-a).

Tema acestui an este „Take Action” – un îndemn la acțiune și o reamintire a faptului că oricine poate contribui decisiv, chiar și din confortul și siguranța propriei locuințe.

Competiția se adresează unui public cu nivel de experiență variat și din diverse domenii: elevi, studenți, programatori, oameni de știință, profesori, tehnologi, artiști, designeri, ingineri, creatori de conținut sau antreprenori.

Din cauza restricțiilor impuse de epidemia de COVID-19 și pentru a proteja siguranța și sănătatea comunității, evenimentul va avea loc complet online – precizează organizatorii.

Evenimentul este gratuit și deschis publicului, în limita a 100 de participanți. Aceștia, în echipe de 2-6 persoane, își pot alege o problemă pe care doresc să o rezolve în funcție de domeniu, gradul de dificultate și interese. Echipa va prezenta soluția unui juriu de experți, iar cele mai bune soluții vor putea intra în competiția la nivel global.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut