Gyorke Zoltan a pierdut procesul cu Prefectura Cluj

Gyorke Zoltan a pierdut procesul de fond intentat la Tribunalul Cluj pentru repunerea sa în funcţia de subprefect al Judeţului Cluj.

Gyorke Zoltan a fost demis din funcţie printr-o hotărâre de guvern luată în şedinţa de Guvern din 8 februarie. Totodată, prin actul normativ adoptat, Gyorke Zoltan a fost numit în funcția publică de inspector guvernamental.

După demiterea lui Gyorke Zoltan, în funcţia de subprefect a fost numit Alin Danci, jurist în cadrul Consiliului Judeţean Cluj.

Gyorke Zoltan a contestat hotărârea guvernului privind destituirea sa din funcţie, solicitând anularea actului administrativ. În urma procesului de fond, Tribunalul Cluj a dat câştig de cauză Prefecturii Cluj. „Admite excepţia inadmisibilităţii acţiunii, prin raportare la dispoziţiile art.14 alin.6 din Legea nr.554/2004 coroborat cu art.15 alin.2 din Legea nr.554/2004. Admite excepţia autorităţii de lucru judecat, prin prisma efectului pozitiv al lucrului judecat, în raport de cele statuate de Curtea de Apel Cluj prin Decizia civilă nr.681/2019.

Respinge restul excepţiilor invocate, ca efect al admiterii excepţiei autorităţii de lucru judecat. Respinge cererea reclamantului. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 06.09.2019.

Gyorke Zoltan a mai deţinut funcţia de subprefect al judeţului Cluj mai puţin de un an, respectiv în perioada mai 2008 – martie 2009. Acesta a fost trecut ulterior în funcţia de inspector guvernamental iar în 2013 Guvernul condus de Victor Ponta a decis să-l demită şi din această funcţie. Gyorke Zoltan a atacat decizia în instanţă, obţinând câştig de cauză. Astfel, în iulie 2015 , Gyorke Zoltan a fost repus în funcţia de subprefect.

C.P.

Articole din aceeasi categorie