Guvernul va subvenţiona o parte din gigacalorie

Guvernul va subvenţiona o parte din gigacalorie, dar în baza unor principii de alocare clar stabilite, a declarat prim-ministrul interimar Florin Cîţu.

„Este o situaţie specială şi, indiferent de situaţia politică, trebuie să venim cu soluţii în momentul acesta. Şi aş vrea să avem o discuţie foarte onestă şi transparentă despre nevoile clare. Am văzut discuţiile pe care le-aţi avut cu Ministerul Finanţelor şi aş vrea să împărţim aceste nevoi până la finalul anului şi după aceea în prima parte a anului viitor, până în aprilie, pentru că o să facem aceste alocări împreună cu câteva alocări pentru Ministerul Sănătăţii şi vreau să am o situaţie reală.(…) Referitor la sume, eu am văzut situaţia (…). Am cerut situaţia soldului fiecărei localităţi care a cerut, fiecărui UAT, pentru a fi mai pragmatic, dar ca orizont de timp să ştiţi că ne vom mişca foarte rapid”, a afirmat premierul interimar, luni, la întâlnirea în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, pentru identificarea unei soluţii pentru subvenţia la gigacalorie.

Cîţu a spus că, în această săptămână, ar putea fi alocate o parte din sume.

„Sunt câteva zone unde am văzut că sumele sunt cam mari, la Timişoara, la Iaşi şi mai sunt câteva, două sau trei, unde mi se par sumele mai mari. Şi atunci aş vrea să agreăm nişte principii, pe ce facem această alocare de sume din Fondul de rezervă, din bugetul de stat, o facem pentru a susţine această subvenţie la gigacalorie, nu pentru plăţi pentru amenzi, pentru alte plăţi restante şi aşa mai departe. Asta nu vom face, vom face pentru a susţine o parte din subvenţia la gigacalorie pentru a trece această iarnă şi a vă ajuta să treceţi peste această perioadă”, a declarat Florin Cîţu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut