Grupuri de lucru pentru finalizarea Strategiei privind Digitalizarea Educației din România

Specialiștii din cadrul autorităților în domeniu, societății civile și mediului de afaceri sunt invitați de Ministerul Educației și Cercetării să participe la activitățile grupurilor de lucru ce vor fi constituite în vederea elaborării Strategiei 2021 – 2027 privind Digitalizarea Educației din România – SMART-Edu.

Potrivit MEC, rezultatele activității grupurilor de lucru se vor concretiza în planuri operaționale pentru perioada vizată de strategie și în măsuri de implementare sustenabilă a acestora. Ulterior, „în funcție de opțiunile exprimate de fiecare respondent”, vor fi constituite grupuri de lucru mixte, cu reprezentanți din toate categoriile, structurate pe cele 8 domenii de consultare propuse de Ministerul Educației si Cercetării: Competențe digitale pentru elevi și studenți; Educația digitală pe întreg parcursul vieții; Formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală; Infrastructură și resurse tehnologice digitale; Conectivitate; Resurse educaționale deschise; Curriculum școlar pentru meserii emergente; Securitate cibernetică, protecția datelor, siguranță online și etică IT.

Termenul limită pentru înscriere este 23 noiembrie. Înscrierea se derulează online și presupune completarea unui formular disponibil pe https://www.smart.edu.ro/  Pe același site sunt disponibile și detalii despre Strategia privind Digitalizarea Educației din România 2021-2027.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut