Green cip

Mama Leone, drapată în negru funerar, vizavi de situația care este și niște lucruri, vorbește prostii mici și imense de la tribuna parlamentară, despre ce înseamnă să ți se bage microcip, cum o să-ți fure codul numeric personal, contul bancar, de rămâi falit și gol și fără adăpost, chiar si codul Morse ți-l va lua!

A lăsat în porumb chestia cu antivaccinarea, a înțeles că e o cauză pierdută și e mai bine să o părăsească pe șestache, așa cum fac unii, cu chiștocul de țigară, pe care îl lasă discret pe lângă picior, să moară pe asfalt, dar autor moral al deceselor tot este, în colaborare cu alte voci de virusologi consacrați.

Face aceste afirmații exhaustive, cetind de pe telefonul mobil halucinații de sevraj, stârnind panica frecventatorilor fideli, cărora li se aude până la ceriu, plânsu’ deznădejdei de viitori sclavi ai nano-tehnologiei!

1. Citeați grozăviile acelea, de pe telefon, fără a indica măcar o firavă sursă bibliografică. Telefonul acela conține informații despre dumneavoastră? Despre preocupări, activități (sms-urile), documente fotografice? Dacă vi se fură și până anunțați să vi-l blocheze, este golit? Credeți că email-ul ar fi o problemă? Messingerul?

2. Aveți cumva un ceas – cu siguranță Dumneavoastră vă trebuie – care arată tensiunea și pulsul? Nu sunt tot informații personale, intime, pe care vi le transmite un dispozitiv tehnic, neîncorporat?

3. Nu cred că este cineva interesat de cardul bancar al unuia care nu are depozit în bancă. Nici niște depuneri dodoloațe. Milioanele nu se țin pe card, ele sunt zglobii, săltăralnice, pe piața burselor.

4. Ce ar putea face dujmanii cu codul numeric personal? Îl pot obține lesne, de pildă, de la un centru de votare, când dați buletinul la control, până vă duceți cu stampila în cabină.

CNP-ul vă aparține absolut teoretic, fiindcă se află în proprietatea birocrației administrativ-financiare, se află în banca de date a primăriei, a evidenței populației, a hârțogăriei de spital, etc. Codul cardului de sănătate, se află la medicul de familie, la internare vi-l procesează, etc., fiindcă este forma materială a drepturilor asiguratorii de sănătate.

Din păcate, este un număr îngrijorător de mare de oameni, care vă crede, orice nerozii spuneți, nu la manifestațiuni (nu prea cred că mai ieșiți la una mică, pe muzică de pinkfloid) ci chiar de la tribuna Parlamentului.

N-o mai lungesc, cf. prospectelor îmbietoare: la vârsta mea, dacă aș fi ales pentru o băgare de cip, sub piele, m-aș simți mai bine, fiindcă acesta ar conține date orientative, generale, dar și bolile cronice de care sufăr și dacă m-aș prăbuși pe stradă, un paramedic de pe salvare, ar scana cipul și ar primi în câteva secunde informațiile necesare despre beteșugurile mele și aș putea fi salvat, fiindcă acolo sunt istoricul bolilor mele, dar și informațiile despre puls, tensiune, glicemie. Vi se pare odios și invaziv?

Nu ar mai trebui să port grija unui foștoloc de chei, să cumpăr bilet de tren, sau de metrou( dar până e gata la Cluj, eu voi fi deja un sincer „la mulți ani!”) acela cip pe care îl blamați, în viitor va rezolva multe probleme pentru fiecare în parte.

Apropo, plățile curente le faceți la ghișeu, ca prostimea lașă, ori de pe telefon? Și tot de pe același telefon, puteți afla care este situația conturilor bancare pe care le aveți?

A! Să nu uit: habar nu am, dacă este felul, doi, sau desert, mămăligă cu magiun, dar având cipul, vă veți puteți loga la computerul personal, el vă va facilita lansarea profilului de linkedin!

Să-mi arunc bașcheții pe firele de înaltă tensiune, dacă nu e mișto! Îi zice „future”. Nu mai continui.

Cornel UDREA

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut