Greco-catolicii clujeni, în comuniune cu Papa Francisc în actul consacrării Rusiei și Ucrainei la Inima Neprihănită a Maicii Sfinte

Credincioșii greco-catolici din Episcopia de Cluj-Gherla sunt chemați să se unească în rugăciune, vineri, 25 martie, în momentul în care Papa Francisc va oficia actul prin care va consacra Rusia și Ucraina Inimii Neprihănite a Fecioarei Maria.

La Bunavestire – sărbătoarea numită de Biserică „Începutul mântuirii noastre” – vineri, 25 martie 2022, Papa Francisc va consacra Rusia și Ucraina, împreună cu întreaga omenire, Inimii Neprihănite a Preasfintei Fecioare Maria, privind înspre mesajul Preasfintei Fecioare Maria, din 1917, de la Fatima, Portugalia. Actul consacrării va avea loc la încheierea unei celebrări solemne „a pocăinței”, programată, de la ora 18:00 (ora României), în Bazilica San Pietro din Roma. Aceeași consacrare se va face, concomitent, și la Sanctuarul din Fatima, unde va fi prezent trimisul Suveranului Pontif, Cardinalul Konrad Krajewski. Pe durata acestui act de consacrare, Biserica Catolică din întreaga lume va fi în comuniune.

Ca urmare a apelului Pontifului Roman, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla a chemat credincioșii pe care îi păstorește ca, împreună, toți, să ne unim în rugăciune în această consacrare. Preasfinția Sa a invitat toți preoții din Episcopia de Cluj-Gherla, toate persoanele consacrate, călugări, călugărițe și pe toți credincioșii să aibă un gând de rugăciune atunci când Papa Francisc va consacra Rusia și Ucraina Inimii Neprihănite a Maicii Sfinte, «ascultând astfel glasul Maicii Sfinte de la Fatima, care, în 1917, cerea o astfel de consacrare». Pentru ca Rusia să se convertească și să nu își «răspândească erorile în lumea întreagă», Maica Sfântă spunea: «Sfântul Părinte împreună cu toți Episcopii catolici din lume, trebuie să consacre Rusia Inimii Neprihănire a Maicii Sfinte». Astfel, în biserici, în casele lor, la locurile de muncă, oriunde s-ar afla, toți credincioșii sunt chemați să își unească gândul de rugăciune și inimile cu Papa Francisc și să rostească rugăciunea de consacrare” – informează Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Actul consacrării va avea loc la ora 19:30 (ora României).

⁎⁎⁎

Conform mesajelor pe care Fecioara Maria le-a transmis, în 1917, la Fatima, Portugalia (în prezent unul dintre marile Sanctuare ale lumii dedicate Maicii Domnului), războiul, foametea și persecuțiile asupra celor nevinovați sunt consecințe ale păcatului întregii omeniri, și, pentru a opri puterea răului, lumea întreagă este chemată la pocăință. Pontifii Romani au încredințat în mod repetat omenirea grijii materne a Preasfintei Fecioare Maria. Aparițiile Sale de la Fatima sunt printre puținele recunoscute oficial de Biserica Catolică.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut