Cea mai transparentă primărie din județul Cluj

O nouă rundă de monitorizare a gradului de conformare față de standardele de afișare din oficiu, instituite prin Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și “Memorandumul privind creșterea transparenței și standardizarea afișării informațiilor de interes public” a fost realizată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), prin Serviciul pentru Guvernare Deschisă.

În urma acestei monitorizări, municipiul Turda are un grad de conformare a respectării conținutului legii în procent de 95%, fiind locul 1 pe județ la nivel de municipii!

„Suntem mândri să avem un asemenea scor și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru furnizarea serviciilor publice eficient și transparent!”, a transmis primarul Cristian Matei.

La nivelul Primăriei Cluj-Napoca gradul de transparență este de 70 la sută, la Câmpia Turzii-90 la sută, Primăria Dej-80 la sută, Primăria Huedin-55 la sută. Ce la mic grad de transparență este la Gherla, de doar 35 la sută.

La nivelul Consiliul Județean Cluj grad de conformare este de 80 la sută iar Instituția Prefectului Județului Cluj are un grad de transparență de 80 la sută.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut