Gospodarii gherleni în plină activitate

În aceste zile pe oriunde mergi în municipiul Gherla observi echipe de lucru care acționează pe zonele verzi ale orașului. Acum este timpul potrivit pentru pregătirea domeniului public pentru sezonul cald. Asta știu foarte bine edilii localității, care au întocmit un plan bine pus la punct.

Cum s-a încălzit vremea, angajații de la SC ADP SA s-au apucat de lucru. Zilele trecute, femeile de la sere au lucrat la reamenajarea spațiilor verzi din fața Catedralei Armenești și pe strada Dragoș Vodă, unde după modernizarea carosabilului s-a pus la punct și zona verde din fața caselor. Tot zilele trecute s-a făcut o curățenie generală în parcul mare, unde pe marginea aleilor au fost completați arbuștii ornamentali. De asemenea, în parcul mare s-au plantat tuia, ienuperi, tisa și lavandă.

Zilele trecute am văzut plantări de arbuști ornamentali și gazonare în fața Policlinicii și a Căminului de persoane vârstnice de pe strada 1 Decembrie 1918, unde a fost schimbată rețeaua de canalizare. Acum totul este în ordine, urmele șanțurilor nu se mai văd, totul este acoperit cu verdeață. Nu a fost uitat nici lacul de agrement din parcul mare, unde au fost igienizate împrejurimile acestei adevărate oaze de liniște, crengile uscate fiind transportate de mașinile de la SC ADP SA.

La Gherla nu s-au lăsat mai prejos nici cetățenii celor trei cartiere de locuințe, unde locatarii blocurilor au început să iasă la reamenajarea spațiilor verzi și a terenurilor de joacă pentru copii. Desigur, mai este mult de lucru pe domeniul public al municipiului, mai existând străzi (cum este strada Ștefan cel Mare) unde circulația rutieră este un adevărat calvar din cauza stării deplorabile a carosabilului. Să nu uităm, este vorba de o stradă din plin centrul urbei!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut