„Gliese 445”, noua premieră la Teatrul independent REACTOR

*avanpremieră: 14 martie
*premieră Gliese 445: 15 martie

*a treia reprezentație: 16 martie

O stea pitică roșie, undeva în constelația Girafa. Drumul spre ea. Distanța și dorul de casă. Tot ce cunoaștem, existând în același timp atât ca particulă, cât și ca undă. Un buncăr în care suntem nevoiți să ne refugiem. Sau o stație de metrou. Momentul în care ne privim în ochi. Atunci când cineva pășește în fața celorlalți și spune ceva.

„Gliese 445” este o meditație asupra trecutului și viitorului umanității, precum și o provocare de a reflecta la fragilitatea vieții și la puterea teatrului de a imagina viitoruri posibile. Într-o lume plină de violență și incertitudine, zece performeri se întâlnesc în două orașe diferite, mediați de tehnologie, și îndrăznesc să spere. Au pornit de la întrebarea: „Cum ar fi dacă acesta ar fi ultimul spectacol din istoria umanității? Sau din istoria mea personală?”. Nu vor putea să își imagineze până la capăt scenariul, dar poate tocmai asta va fi eliberator.

Spectacolul „Gliese 445” (textul și regia semnate Raul Coldea) este o coproducție Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca, și Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe. Se va juca simultan în ambele orașe, fiind transmis parțial, video și audio, dintr-un spațiu în celălalt.

Interpretează: Andrada Balea, Cătălin Filip, Oana Jipa, Oana Mardare, Alina Mișoc, Fatma Mohamed, Mădălina Mușat, Camelia Paraschiv Katai, Anca Pitaru și Doru Taloș.

Scenografie și video – Mihai Păcurar, muzică – Alexandru Condurat, sunet și lumini – Báko Zoltán, Robert Kocsis, Magyar Csaba

Foto Mihai Păcurar

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut