Gherlenii vor avea piste de biciclete

Primăvara se face simțită și pe Valea Someșului Mic, chiar dacă diminețile încă sunt răcoroase. Văzând timpul frumos, mulți gherleni și-au scos bicicletele și motoretele, pornind cu ele la drum.

Edilii municipiului s-au gândit din timp la ei și au semnat contractele referitoare la amenajarea unor piste de biciclete pe digul Someșului, proiect ce face parte din programul „Mobilitate urbană verde”. De această inițiativă a Primăriei se bucură și amatorii de cicloturism din localitate, care, astfel, se pot deplasa într-un cadru natural frumos, pornind din parcul mare și ajungând la biserica din cartier. Până în prezent pe dig nu se circula cu biciclete, doar pietonii aveau acces acolo. După ploaie era și noroi, deci nu au fost condiții optime pentru o plimbare pe malul Someșului Mic.

După amenajarea pistei de biciclete (pe care pot circula și vehicule ușoare), gherlenii vor dispune de un traseu modernizat, cum vedem în orașe mari, unde cicloturismul se bucură de popularitate. În municipiul Gherla an de an crește numărul posesorilor de biciclete, tot mai mulți locuitori ai urbei se deplasează pe două roți, chiar dacă pe străzile orașului traficul nu este atât de intens ca și în Cluj-Napoca sau alte municipii mai mari.

Administrația locală mai are în plan și amenajarea altor piste de biciclete pe strada Clujului și în diferite zone din localitate unde traficul este mare.

Vorbind de parcul mare, mai amintim că printre proiectele aprobate se află și reabilitarea și modernizarea acestei zone verzi deosebit de frumoase și care se întinde pe 24 hectare. Printre altele, vor fi reamenajate aleile, unde recent au fost instalate bănci noi, spre satisfacția pensionarilor care zilnic se plimbă în parc. Acum câțiva ani pentru ei au fost amenajate mese de șah, unde pot practica jocul minții la aer curat, la umbra arborilor seculari.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut