Gherlenii scapă de cîinii vagabonzi!

Demarată după lungi aşteptări, campania de strîngere de pe străzile municipiului Gherla a cîinilor vagabonzi încearcă să rezolve o problemă mai mult decît deranjantă pentru locuitorii oraşului. În ultimii trei ani, tot mai dese au fost sesizările privind cazuri în care oamenii au fost muşcaţi de patrupedele fără stăpîn (sînt destule!). Cîinii s-au plimbat şi prin centrul oraşului, iar noaptea au făcut legea, băgînd spaima în trecători. Nopţile au fost tulburate de lătratul zgomotos. Acum, problema pare să aibă o rezolvare.

Adăpostul cîinilor de pe strada Gelu a fost predat ADP în luna mai 2011, la iniţiativa primarului Ovidiu Drăgan (o măsură binevenită), însă abia după rezolvarea tuturor normelor privind capturarea, îngrijirea, cazarea şi hrănirea cîinilor s-a trecut la ridicarea animalelor de pe străzile oraşului.

Un echipaj al serviciului de ecarisaj din cadrul ADP acţionează de la începutul noului an pe străzi pentru a ridica într-o primă fază cîinii care se manifestă violent. Au prioritate sesizările cetăţenilor nemulţumiţi (au fost sute pînă acum!!!), care au reclamat în scris zonele şi cîinii cei mai turbulenţi.

Adăpostul are o capacitate de aproximativ 100 de locuri, fiind ocupat pînă în prezent la aproape jumătate din capacitate.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie