Gherlenii îşi pot cumpăra apartamentele ANL

La sfârşit de an, proprietarii apartamentelor din blocurile ANL din  municipiul Gherla au primit o veste bună. O lege din 1998 permite vânzarea către chiriași a locuințelor ANL.

În ultima perioadă, mai multe persoane și-au exprimat interesul de a cumpăra aceste apartamente, iar la nivelul Primăriei Gherla s-au făcut demersuri pentru reglementarea vânzării. Doritorii care îndeplinesc condițiile vor putea plăti în rate aceste apartamente. Banii încasați vor fi folosiți pentru construcția de noi locuințe.

Primul bloc ANL s-a construit la Gherla în perioada 2007-2008, pe strada Apei. Acesta are 30 de apartamente cu una și două camere. Al doilea bloc ANL, cu 20 de apartamente, s-a construit pe strada Parcului și a fost finalizat în anul 2010. Un alt bloc ANL, cu 72 de apartamente, este în plină construcție, la marginea oraşului, pe strada Fizeșului. Lucrările au început în luna martie 2020.

În luna noiembrie 2020, Primăria  Municipiului  Gherla a pus în dezbatere publică un regulament de vânzare a locuințelor de tip ANL. Locatarii acestor blocuri din  municipiul Gherla manifestă un interes deosebit pentru această lege, care prevede vânzarea către chiriaşi a locuinţelor ANL. Majoritatea locatarilor din aceste blocuri sunt tineri, interesaţi de cumpărarea apartamentelor.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut