Gherla va avea pistă de biciclete

În municipiul Gherla, de câțiva ani tot se discută de amenajarea pistelor de biciclete. Având în vedere creșterea alarmantă a traficului pe străzile orașului, consilierii locali au ridicat problema la aproape toate ședințele lunare, măsuri concrete, însă, nu s-au luat.

Zilele trecute, edilii urbei au primit vești bune. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat un proiect de finanțare europeană pentru municipiul Gherla. Bugetul noului proiect este de 50.000 euro. Este vorba de extinderea și optimizarea rețelei de biciclete, care vizează zona funcțională a municipiului și proximitatea Parcului Mare, una dintre cele mai frumoase zone verzi din județul Cluj, dar nu numai. Obiectivul proiectului este creșterea mobilității urbane, a accesibilității și decongestionarea traficului pe raza orașului, cândva o localitate liniștită, dar după 1989 deosebit de aglomerată. Pe lângă creșterea alarmantă a numărului de mașini, în ultimii ani tot mai mulți locuitori ai urbei circulă cu biciclete, așa că este mare nevoie de amenajarea unor piste de biciclete. Iată că, prin realizarea acestui proiect, la Gherla se va face ordine și în privința circulației pe două roți.

Pe raza municipiului Gherla, în ultimii ani au avut loc mai multe accidente de circulație  în care au fost implicați bicicliștii. Dacă ei vor dispune de pistă separată, desigur, aceste incidente nu vor mai avea loc.

În municipiu, tot mai mulți ( mai ales copii și tineri) se deplasează cu trotinete electrice, înființarea acestor piste va fi și în beneficiul lor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut